ODC wint ruim in Elshout

ODC is de tweede seizoenshelft goed begonnen. In Elshout werd de plaatselijke SC met 1 - 4 verslagen. Na een wat moeizame eerste helft werd de wedstrijd vlak na rust beslist. Sjoerd van Lokven (2x), Jop Broeren en Teun Timmermans waren verantwoordelijk voor de Boxtelse treffers. Samen met DVG voeren de tricolores de ranglijst aan.

ODC ging de winterstop in als lijstaanvoerder maar afgelopen week kwam DVG langszij nadat de Liempdenaren de inhaalwedstrijd tegen RKVSC definitief over de streep trokken. Het was daarom voor de ploeg van trainer Piet Drijvers zaak om de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen. SC Elshout was daarin de tegenstander. De harde wind en het zware veld leken daarbij op voorhand niet in het voordeel van de tricolores. ODC speelde aanvankelijk slordig en maakte niet altijd de juiste keuzes waardoor er geen echte openingen werden gevonden in de defensie van de thuisploeg. Maar de gastheren hielpen de bezoekers na een klein kwartier in het zadel. Na een voorzet van Tijn Trommelen werd Sjoerd van Lokven in kansrijke positie naar de grond gewerkt en ging de bal op de stip. Van Lokven schoot vervolgens zelf raak: 0 - 1. De tricolores verzuimden om het duel in het resterende deel van het eerste bedrijf definitief in het slot te gooien. Het dichtst bij een tweede treffer was opnieuw Van Lokven die vlak voor rust via de lat over kopte.

Maar wat vlak voor rust niet lukte, lukte de eerste vijf minuten na de pauze wel. In de 46e minuut was het Jop Broeren die een vrije trap van Trommelen van dichtbij binnenschoot: 0 - 2. En nog geen minuut later was het weer raak. Wederom was het Trommelen die vanaf links een vrij trap voor het doel bracht. Dit keer was Teun Timmermans van dichtbij attent: 0 - 3. Een paar minuten later werd er een mooie aanval opgezet met daarbij een hoofdrol voor Aerd van Brunschot. De hardwerkende spits deed het voorbereidende werk en Van Lokven gleed met zijn tweede treffer van de middag de 0 - 4 binnen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Het gaf trainer Drijvers de gelegenheid om wat spelers naar de kant te halen waardoor jeugdspeler Sander Swinkels zijn debuut in ODC 1 kon maken. De Boxtelse ploeg liet in de slotfase de teugels wat vieren en zoals het dan vaak gaat, verslapte de concentratie op sommige momenten. Daardoor kon de thuisploeg vijf minuten voor tijd nog een eretreffer maken uit een penalty (1 – 4).

Omdat ook DVG won, staan de beide ploegen gezamenlijk aan de kop van de ranglijst met 27 punten uit 12 wedstrijden. Het doelsaldo van de Liempdenaren is echter iets beter dan dat van ODC. De eerstkomende twee zondagen wordt er niet gevoetbald vanwege carnaval en een inhaalweekend. De volgende competitiewedstrijd is op zondag 25 februari. De tricolores spelen dan vanaf 14.00 uur thuis tegen Buren.

Auteur: Sjef Engelbart