Oefenen in Gestel

ODC MO11-1 – SCG’18

Woensdagavond 6 april.

Onze jongedames mogen aantreden op een ouderwetse grasmat direct naast de Dommel. Extra speciaal, omdat het voor een aantal speelsters dit hun eerste officiële (oefen)wedstrijd is. De weergoden vonden het tijd om er wat ouderwets Hollands weer tegen aan te gooien. Net voordat we afreizen, gaan de hemelsluizen open. Om 18.00 uur werd er afgetrapt door ODC. Gestel zet meteen druk en ODC wordt in de verdedigende stellingen gedrukt. Maar Isa, Mirthe en Niene houden het goed dicht en Gestel kan niet gevaarlijk worden.

Langzaam gooien onze dames de schroom van zich af en wordt met vereende krachten de bal richting de andere kant van het veld gewerkt. De eerste aanval strand maar een tweede aanval levert ons een corner op. Hard voorgegeven voor de goal, schitterend hard geschoten en goal ODC. Maar wacht eens even, dat was een blauw shirt, die uithaalde. Eigen goal, dankjewel Gestel.

Even rusten nu. Erik stuurt de dames met de nodige aanwijzingen weer de wei in om de voorsprong te verdedigen en mogelijk verder uit te breiden met de verse krachten Zenep en Rosaly. Het tweede kwart gaat redelijk gelijk op, maar Gestel komt er met felle aanvallen, snel uit. Ze worden weer vakkundig opgevangen door onze verdedigsters, ondersteund door Laura die zich regelmatig laat zakken vanuit het middenveld. Ondanks het harde verdedigende werk kunnen we helaas niet voorkomen dat er wat corners komen. Gelukkig leveren die niet veel gevaar op. Gestel let heel goed op bij een indribbel van ODC en ontfutselt de bal, de speelster sprint bliksemsnel richting de goal en knalt de bal mooi in de hoek, 1-1. Bijna direct is het rust.

Het weer wordt er helaas net als de stand niet beter op.

Getergd door de tegengoal komt ODC vliegend uit de startblokken. Het regent kansen en de éne na de andere corner. Helaas lukt het, ondanks alle inzet, niet om het harde werk in een doelpunt om te zetten. Maar Gestel lijkt wel te wankelen onder de constante druk van Brit en Beau. Zenep blijft gaan langs de linkerkant en ook Rosaly toont geen enkele vorm van plankenkoorts. Na weer een paar slokken drinken en aanwijzingen van Erik, gaan we proberen het karwei af te maken. Helaas had Gestel hetzelfde plan. Met de snelle uitbraken van hun handige spits, hebben Beau, Mirthe en de verdediging hun handen vol. Flitsend snelt de spits er langs en komt alleen op de goal af... Maar lieve lezers, wij hebben Quinty. Onverschrokken komt ze uit en werpt zich op de bal. De ene na de andere aanval stuit op ons dappere keepstertje. Ook de volgende bal lijkt weer door haar gepakt te worden maar helaas klutst de bal alsnog ongelukkig de goal in. ODC kan maar moeilijk onder de druk uitkomen en de Gestelse aanvallen blijven komen. Ondanks de geweldige inzet van alle meiden valt net voor tijd nog de 3-1. Einde wedstrijd.

Helaas zat een overwinning er vanavond niet in voor onze meiden, maar allemaal goed gevoetbald. Vooral ook respect voor onze debutanten, echt super! Zaterdag is onze volgende wedstrijd voor de competitie. We spelen om kwart voor 9 thuis tegen de dames van Trinitas Oisterwijk.

Komt u ons ook aanmoedigen?




Auteur: Ramon