Onnodig verlies in topper

Het is algemeen bekend dat clubs die thuis spelen vaker verliezen doordat er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn. Dat er nauwelijk toeschouwers aan het veld stonden, maar wel iets verderop op de parkeerplaats voor de topper tegen Wilhelmina was een feit, maar dat was niet de oorzaak van het onnodige verlies met 0-2.
Het grauwe weer en geen toeschouwers zorgden voor een troosteloze ambiance op Sportpark Wagenaars. Desalniettemin ontspon zich een leuke gelijkwaardige pot. De echte grote kansen in de eerste helft waren duidelijk voor ODC als werd het net niet gevonden door de Tricolores. Dat gebeurde op slag van rust wel aan de andere kant. Onachtzaamheid in de Boxtelse defensie gaf de Bossche aanvaller de kans om de 0-1 te scoren. Dit was teven de ruststand. Een vreemde gewaarwording om met een achterstand de thee op te zoeken, terwijl je feitelijk met 2-0 voor had moeten staan.
In de tweede helft is het wederom ODC dat beter uit de kleedkamer komt, maar het feit dat beide teams tot nog toe weinig tot geen goals tegen kregen weerspiegelt op de wedstrijd. ODC probeert te blijven voetballen, maar bij 1 van de spaarzame uitbraken van Wilhelmina is ODC genoodzaakt een overtreding te maken op randje 16. De vrije trap wordt feilloos binnen getrapt waarna de Bossche wisselspelers het veld in lopen voor een daverend feest alsof het kampioenschap is behaald. Toch een compliment voor ODC dus, als je tegenstander zo explodeert van vreugde.
ODC probeert het daarna nog om te draaien door SAM naar het hart van de verdediging te zetten en Luca door te schuiven naar het middenveld. Een heuse 1 op 1 achterin volgt dan nog in de slotfase in een alles of niets poging van ODC om niet te verliezen, maar helaas leidt dit niet meer tot grote kansen.
Al met al qua spel een onnodig verlies, gezien de weinige kansen die zijn weggegeven en de eigen grote kansen die onbenut zijn gebleven. Feit is wel dat ODC vooralsnog prima meedraait in deze sterke Eerste Klasse.
Volgende week wederom een thuiswedstrijd, nu tegen RKDVC, aftrap om 10.15 uur.

Auteur: Arien Egge