Op de middenstip 13: Organisatie 5 tegen 5

Een dikke honderd vrijwilligers zetten zich zaterdag 15 juni in

Op de Middenstip! - ODC 5 tegen 5

Een dikke honderd vrijwilligers zetten zich zaterdag 15 juni in tijdens het negende 5 tegen 5 toernooi. Maar dit groots opgezette ODC-evenement had niet plaats gevonden zonder de inzet van deze twaalf toppers: Geert van den Berk, Rob Scholten, Henri van Esch, Lisa Steenbakkers, Bart van Besouw, Joost van Groenestijn, Karel Meijs, Ton Habraken, Jordy van den Boer, Jan van de Wiel én Sjannie van Esch. Samen zorgt dit dozijn fanatiekelingen voor een sportief feestweekend.

De eerste voorbereidingen begonnen al in oktober. Aanjager Geert: ,, Toen heb ik de aanvraag van de vergunning en het bestellen van de benodigdheden van de brouwerij al de deur uitgedaan. Vanaf januari is de verdere organisatie op gang gekomen.”

Geert en zijn elftal medeorganisatoren hebben intussen hun handen vol aan het grootste event dat onze club rijk is. ,,Maar als kartrekkers willen we graag laten zien wat mogelijk is.”

En dat is niet mis. Naast het dozijn organisators en een slordige honderd vrijwilligers tijdens de dag zelf, zijn er eigen ballenjongens en -meiden én een dikke 350 deelnemers. Kees Habraken, de vader van commissielid Ton, heeft eigenhandig zestien goals in elkaar getimmerd (of gelast). Maar ook zijn er twee feestavonden, een heuse massagetent (met dank aan Verzijden Fysiotherapeutisch Medisch Centrum). En natuurlijk voetbal. Heel veel voetbal.

Geert: ,,We zijn nog steeds op zoek naar sponsors, dus bij deze een oproep: ‘Kun je een financiële bijdrage of een gift in natura schenken? Graag!’

NATIONALE ALLURE

Toen het ‘Bull Fox Toernooi’ van hockeyvereniging MEP er een aantal jaar geleden mee stopte, werd het gat dat dit achterliet opgevuld door een actieve groep ODC’ers. ,,Het duurde wel een aantal jaar dat ze daadwerkelijk startten met het 5 tegen 5 toernooi, maar het idee voor dit toernooi kwam van voetballers Niels van Hal, Ruud van Ewijk en Bjorn van de Langenberg van het derde”, vertelt Rob.

Geert vult aan: ,,Het was destijds wel een kleiner toernooi. Er namen 50 teams deel. Nu zijn dat er 70: 50 herenteams en 20 damesteams, verdeeld over twee categorieën.”

Deze vijftallen komen niet alleen uit Boxtel. Bart: ,,Er zijn teams uit Esch, Liempde, Son en Breugel en zelfs Groningen.”

STEVIG AAN HET BIER

De ochtend en het begin van de middag staan in het teken van potjes voetbal in poules. Daarna vinden een winnaars- en verliezersronde plaats, waardoor bijna alle teams veel wedstrijden spelen. De finale vindt plaats rond de klok van 17.00 uur. De prijsuitreiking is omstreeks 20.00 uur. Rob: ,,In het verleden was de tap bij aanvang van het toernooi, om 09.30 uur, al geopend. Dit betekende dat sommige voetballers meteen stevig aan het bier gingen.”

Hij vervolgt: ,,Zij speelden soms tegen fanatieke teams die voor de winst gingen en maakten soms harde overtredingen. De tap is om deze reden pas geopend om 12.30 uur, tijdens de middagpauze.” Grinnikend: ,,Velen staan al om 12.15 uur in de rij om het eerste biertje te bemachtigen.”

BIERCANTUS

Nieuw tijdens de vorige editie van het 5 tegen 5 toernooi was de biercantus, georganiseerd door Dames 2 van ODC. De biercantus wordt ook dit jaar weer gehouden. Dit bier- en zangfestijn, waarbij bezoekers aan lange tafels zitten, komt voort uit het studentenleven.

Geert: ,,We wilden een extra avond organiseren omdat we het zonde vinden een enorme tent op te bouwen voor één dag. Daarom vindt de biercantus plaats op vrijdagavond en vindt een tweede feestavond, met muziek van de deejays Showcees en 2nd Bass plaats op zaterdag.”

Zin om een kijkje te komen nemen en te zien of de heren van Autodemontage Van Lievenoogen en de dames van FC Barcarona weer met de felbegeerde trofee aan de haal gaan? Wees zaterdag 15 juni vanaf 09.30 uur welkom in Sportpark Wagenaars om jouw helden aan te moedigen!

Voor het ODC 5 tegen 5 toernooi zijn geen plekken meer beschikbaar. Voor de biercantus op vrijdag 14 juni wel. Kaarten zijn te bestellen via www.ticketkantoor/odc/biercantusodc19.

OP DE MIDDENSTIP!

Dit was een nieuwe aflevering van de rubriek ‘Op de middenstip!’. Clubleden die een actieve ODC-vrijwilliger willen voordragen voor een interview in deze serie, sturen een e-mail voorzien van contactgegevens naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl. Redacteuren Linda van de Wiel of Marc Cleutjens nemen vervolgens contact op met de vrijwilliger. (Foto: Marc Cleutjens).Img 6450db014b84e201eee83149aa61d5fc

Auteur: Linda van de Wiel