Op de middenstip 2: Linda van de Wiel

Twee liefdes: voetbal en schrijven

Met een vader die al jaren actief is binnen ODC - eerst als trainer en lid van het jeugdbestuur en inmiddels 27 jaar binnen de g-afdeling - is voetbal me met de paplepel ingegoten. Voor de mensen die mij niet kennen: Aangenaam, Linda van de Wiel! ODC’er, fanatiek Feyenoordsupporter en fier tekstschrijver van mijn eigen bureau ‘Tekst door Linda’.

Toen ODC me benaderde met de vraag of ik vrijwilligers wil interviewen voor de website en sociale media, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Want is er iets leuker dan het combineren van mijn twee liefdes voetbal en schrijven? Ik denk het niet. Liefdes die overigens al jaren teruggaan.

GEEN SUCCES…

Want als klein meisje schreef ik kladblokken vol verhalen én ging ik al vaak kijken naar het eerste elftal van ODC. Nou ja…kijken. Ik hing toen vooral aan de rekstok en zeurde om ranja en een zakje chips.

Tot mijn schaamte moet ik ook erkennen dat ik voetbal pas echt ging waarderen toen ik de blauwe ogen van Rob Witsche bij de selectie van Feyenoord zag. Toen ging het echter rap met mijn liefde voor voetbal. Ik werd leider van de F1 en een jaar later zette ik samen met een aantal fanatiekelingen het meisjesvoetbal op.

Zelf ben ik toen ook gaan voetballen, maar eerlijk gezegd is dat nooit een groot succes geworden.

Na een pauze (lees: op kamers gaan, studeren en vooral veel stappen) van een aantal jaren werd ik gevraagd als begeleider van de afdeling gehandicaptenvoetbal van de Tricolores. Ik heb dit met veel plezier een aantal jaren gedaan. Totdat zoonlief Len begon bij de Kidsclub en later als rappe spits/middenvelder/verdediger bij de mini’s aantrad. Nu geef ik elke woensdag training aan de eerstejaars mini’s: een leuke groep vol Ronaldo’s, Messi’s en Miedema’s die lekker een potje willen ballen. Samen met een hoop andere toptrainers overigens.

MAILEN MAG!

Ik weet dat een club draait op vrijwilligers. En het bestuur (dat overigens ook bestaat uit louter volontairs) beseft dit ook maar al te goed. Daarom: ben of ken jij de vrijwilliger die steeds opnieuw de lijnen kalkt op de velden, die door weer en wind partijen fluit of alle slappe ballen steeds opnieuw oppompt? Mail dan naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl of spreek me aan op het heilige kunstgras van ODC. Collega Marc Cleutjens of ik neemt dan contact met je op. Voor jouw moment ‘Op de middenstip!’.

Foto: Daisy Renders
Auteur: Vrijwilligers ODC