Op de middenstip 8: de meiden van Mini 5

Ze zijn stoer, sterk en ze lusten je rauw: de meiden van mini 5!

Op de middenstip!: De meiden van mini 5

Ze zijn stoer, sterk en ze lusten je rauw: de meiden van mini 5! Laat je niet voor de gek houden door hun meisjesachtige namen. Want Quinty (6), Jasmijn (7), Elif (6), Marly (6) en Anne (8) voetballen als hun helden Luuk de Jong en Robin van Persie. En onlangs speelde het allereerste mini-meidenteam van onze mooie club haar eerste wedstrijd. Of ze wonnen van de jongens van tegenstander DVG? Dat niet, maar scoren deed het vijftal wel! Mede dankzij de bezielende leiding van coaches Evi Schoenmakers en Laura van Erp.

Ja, ze waren best een beetje nerveus voor hun aller-, allereerste wedstrijd als meidenteam. Maar om met de woorden van wijlen voetbalheld Johan Cruijff te spreken: ‘Da’s logisch.’ En ze stonden er wel, onze meiden. Samen met vele fans die op de kraker afkwamen.

Quinty: ,,Ik was een klein beetje zenuwachtig. Ik was bang dat we gingen verliezen.” Jasmijn vult aan: ,,En dat gebeurde ook, we verloren met 5-24. Maar we hebben vijf goals gescoord. Ik maakte er vier en Quinty eentje. En de tegenstander mag ook best een keertje winnen, dus het geeft niet.” Elif en Marly doen al langer aan voetbal en trainen wekelijks met de mini-mannen. Dus wij hebben al vaker wedstrijden gespeeld. ,,Wij waren ook niet zo heel zenuwachtig hoor.”

TEVREDEN

De tricolores speelden een topwedstrijd. En er ging heel veel goed. Elif: ,,Ik kreeg een bal tegen mijn been. Dat deed best pijn en ik viel. Maar ik stond toch weer op en ging verder met voetballen.” Ook Quinty was tevreden: ,,We deden allemaal heel goed ons best. En we riepen naar degene aan wie we de bal kaatsten.” Met de basisvaardigheden zit het dan ook al goed. Zo ook vindt Jasmijn: ,,We speelden goed over naar elkaar en keken naar wie we de bal konden passen.”

Op dit alles wordt flink geoefend tijdens de training. En coaches Evi Schoenmakers en Laura van Erp loodsten het vijftal door hun eerste wedstrijd heen.

GOALS MAKEN!

De meiden kunnen prima uitleggen wat er zo leuk is aan voetbal. ,,Je wordt er zo lekker vies van”, lacht Anne. Elif vult aan: ,,Ik doe het vaak samen met papa. We hebben met stoepkrijt een goal op de muur getekend en daarin probeer ik zoveel mogelijk goals te scoren. En ik heb thuis een zachte bal waarmee ik het koppen oefen.” Marly speelt ook graag een potje voetbal met haar vader. ,,Wat ik het leukste vind? Goals maken natuurlijk.”

Ook Jasmijn kan zich helemaal uitleven op het voetbalveld. ,,Ik kan er mijn energie kwijt. Mijn broer zit ook op voetbal. Soms oefenen we samen,” aldus de fanatiekeling. Quinty houdt vooral van voetbaltrucjes. ,,Ik ben al best goed in ‘de schaar’.”

ODC 1

Natuurlijk is het kwintet zelf ook supporter van de grote mannen van ODC 1: ,,Ik ben echt wel voor ODC”, vertelt Anne. ,,En ook voor PSV.” Marly en Quinty zijn het eens met de keuze van haar teamgenootje: ,,Ik vind Luuk de Jong de beste voetballer”, kletst Quinty. Elif is supporter van een voor velen wellicht minder bekende club: ,,Mijn papa komt uit Turkije en van hem heb ik een voetbalshirt gekregen van Trabzonspor.” Jasmijn is voor topclub Feyenoord. ,,Natuurlijk. Van Persie is zó goed!”

OP DE MIDDENSTIP!

Dit was een nieuwe aflevering van de rubriek ‘Op de middenstip!’. Clubleden die een actieve ODC-vrijwilliger willen voordragen voor een interview in deze serie, sturen een e-mail voorzien van contactgegevens naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl. Redacteuren Linda van de Wiel of Marc Cleutjens nemen vervolgens contact op met de vrijwilliger. (Foto: Albert Stolwijk).Mini5_002

Auteur: Linda van de Wiel