Op de middenstip: Dieuwertje Kuijpers

Ze staat al dik tien jaar wekelijks op de mat met Dames 1. En sinds vijf jaar is ze - samen met Pieter Ophof en een aantal andere ouders - actief bij de Kidsclub, sinds dit seizoen zelfs als coördinator.
Dieuwertje Kuipers (21) mag dan ook met recht een voetbaldier in hart en nieren genoemd worden.

Dieuwertje, hoe ben je bij de Kidsclub terecht gekomen?

,,Ik zag destijds de oproep van ODC voorbij komen waarin werd gevraagd om trainers voor de Kidsclub. Ik besloot te reageren, het leek me wel wat.”

Dat is alweer vijf jaar geleden, hoe komt het dat je al die jaren bent blijven plakken?

,,Ik had het meteen naar mijn zin. Het is zó leuk met die kleintjes.”

Wat doe jullie allemaal tijdens de training?

,,We doen vooral heel veel balspelletjes, de Kidsclub is echt bedoeld om kennis te maken met voetbal en plezier te maken. En drie jaar is een prima leeftijd om te beginnen met voetbal. Sommige kleintjes vinden het wel heel spannend hoor en dat kan natuurlijk ook. Maar hun ouders zijn altijd in de buurt. Niet té dichtbij overigens, want dan rennen ze bij elke kleinigheid naar de kant. Maar we eindigen altijd met minder kids dan we de training beginnen. Omdat ze het soms toch te spannend vinden. Maar ook omdat ze liever wormen zoeken en naar voorbijkomende treinen kijken.”

Momenteel zijn ongeveer 25 kinderen lid van de Kidsclub. Hoe geef je training aan zo’n grote club?

,,We verdelen het gezelschap in drie kleine groepjes. Zodat we de aandacht goed kunnen verdelen en elk kind aandacht kunnen geven. Dat is ook nodig hoor, want ze snel heel snel afgeleid. Er mogen trouwens wel wat meer meiden bij komen. We hebben er maar een paar.”

Naast trainer ben je sinds dit seizoen coördinator van de Kidsclub. Wat houdt dat in?

,,Ik regel de financiën, houd de mail bij en doe de ledenadministratie. Een leuke klus die ik graag doe. Erik van Oorschot en zijn vrouw deden dit voorheen en ik heb het van hen overgenomen.”

Heb je daar tijd voor joh?

,,Ik heb het best druk ja. Ik volg de masteropleiding geofysica aan de universiteit van Utrecht en woon nog in Boxtel, dus ik kan het combineren. En ik werk bij de Plus en voetbal zelf ook nog dus het is wel een gepuzzel.”

Waar speel je zelf?

,,Ik speel in Dames 1. Meestal als voorstopper of op een andere plek in de verdediging. Ik speel nu ongeveer elf jaar, ben als tienjarig meisje begonnen bij de jongens.”

Waarom is voetballen zo leuk?

,,Ik vind het spel ontzettend leuk. En je kunt het altijd en overal spelen. Er wil altijd wel iemand meedoen en je hebt alleen een bal nodig. That’s it.”

En als laatste: waarom moeten kleintjes vanaf drie jaar bij de Kidsclub komen voetballen?

,,Bij ons kunnen ze spelenderwijs kennis maken met voetbal. En ze maken de mooiste ervaringen mee. Welke? Samen spelen. Natuurlijk goals maken!”

De Kidsclub traint eens per drie weken op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur bij Sportpark Molenwijk.
Meer weten of je kleine man of vrouw aanmelden?
Dat kan via odckidsclub@gmail.com of op het telefoonnummer van Diewertje: 06 - 27 91 12 94.Img 38db2448b35a4235c73894027b6cdf2a

Auteur: Linda van de Wiel