Op de Middenstip! Ilse Traa

‘Voetbal gaat vooral om lol maken’

Toegegeven, voetbal was niet haar eerste liefde, want voordat Ilse Traa bij de D-tjes van ODC startte, zat de zesentwintigjarige middenvelder op turnen. Maar voetbal vindt ze pas écht tof. Na een pauze van een aantal jaren, is ze een vaste kracht in Dames 2. Én is ze coördinator van de twee meidenteams van de tricolores.

Toen ODC vorig seizoen besloot het meidenvoetbal uit te breiden, besloot Ilse zich aan te melden als vrijwilliger. ,,We organiseerden een meidentoernooi en ik heb me daar met een aantal andere meiden voor ingezet. We hebben het evenement flink gepromoot en het was een geslaagde avond.”

Niet alleen vanwege een overweldigend aantal deelnemers, maar vooral vanwege de nieuwe leden die naar aanleiding van het toernooi zijn gaan voetballen. ,,Mede door het toernooi konden we een meidenteam oprichten. En toen jeugdvoorzitter Jeroen Hertog me vroeg dit en het andere meidenteam - MO-17 - te coördineren, besloot ik deze taak op me te nemen.”

‘IK HEB NOG NOOIT ZOVEEL TRAKTATIES GEZIEN ALS DIT SEIZOEN’

QUIZ

Vol goede moed begon Ilse aan het begin van dit seizoen aan haar nieuwe taak. ,,Wat ik het belangrijkste vond en vind, is ervoor te zorgen dat de meiden een hechte club zouden worden. Ik heb daarom een speciale carnavalstraining gegeven en zette onlangs een quiz in elkaar die we via Zoom speelden.”

De missie van de verdedigende middenvelder die nu als laatste vrouw speelt, is geslaagd, want de meiden van JO9-4 hebben veel lol binnen het veld en langs de lijn. ,,En als er eentje jarig is, wordt er altijd getrakteerd. Ik heb nog nooit zoveel traktaties gezien als dit seizoen”, lacht Ilse.

Zorgen voor teambuilding is niet de enige taak van de Oirschotse: ,,Ik zorg voor de pr en regel de coaches en trainers. Ook sta ik zelf wekelijks op het veld om de meiden te trainen. Ik vind het belangrijk om te zien wat er speelt en hoe alles loopt. De meeste meiden begonnen pas dit seizoen met voetballen, dus alles was nieuw.”

‘INMIDDELS IS ER GEWONNEN EN GELIJK GESPEELD’

LOL

Het geven van training bevalt Ilse prima en ook komend is ze tussen de witgekalkte lijnen van ons ODC te vinden. ,,Ik vind het heel leuk om training te geven en ik weet uit eigen ervaring dat teamleden van een hechte club meer voor elkaar over hebben: zowel binnen als buiten de lijnen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het bij de meiden niet alleen draait om beter worden, maar vooral om lol maken. en dat lukt deze club als geen ander. En als ze lol hebben, gaat het in het veld ook weer beter. ”

Dat het steeds beter gaat, merkt Ilse al. ,,In het begin verloren de meiden alle wedstrijden met dikke cijfers, maar inmiddels is er ook gewonnen en gelijk gespeeld. Ze hebben allemaal al veel geleerd. Ik ga nu bekijken hoe we ze nóg beter kunnen helpen hun techniek te verbeteren zodat ze nog meer leuke wedstrijden kunnen spelen.”

Het team kan hierbij nog wel wat versterking gebruiken. ,,Dit seizoen speelden de meiden voornamelijk tegen jongens. als we van JO-9 naar MO-11 gaan, wat ik graag zou willen, voetballen ze tegen meidenteams. Er wordt dan wel acht tegen acht gespeeld. Dus als je iemand kent of zelf graag in een tof meidenteam wilt voetballen, meld je dan aan via e-mailadres meiden@odcvoetbal.nl. Als je wilt, kun je komen proeftrainen.”

Ilse: ,,En voor alle meiden geldt: welke leeftijd je ook hebt, wij zorgen ervoor dat jij in het voor jouw beste team terecht komt. Dus wees welkom bij ODC.”

OP DE MIDDENSTIP!

Dit was een nieuwe aflevering van de rubriek ‘Op de middenstip!’. Clubleden die een actieve ODC-vrijwilliger willen voordragen voor een interview in deze serie, sturen een e-mail voorzien van contactgegevens naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl. Redacteuren Linda van de Wiel of Marc Cleutjens nemen vervolgens contact op met de vrijwilliger. (Tekst en foto: Linda van de Wiel).IMG 0956

Auteur: Linda van de Wiel