Op de middenstip: Joep van der Meijden

‘Ik vind het spelleke zo mooi’

,,Een club kan niet zonder vrijwilligers.” Duidelijke taal van ODC’er Joep van der Meijden (22). De selectiespeler uit Sint-Michielsgestel traint daarom wekelijks de jongens van JO15-1. En als zijn werk op het varkensbedrijf van zijn ouders het toelaat, staat hij ook tijdens de wedstrijden langs de lijn.

,,Ik speel nu vier seizoenen bij ODC. Daarvoor was ik jaren als voetballer actief bij SCI in Sint-Michielsgestel. Mijn voormalige club is na een fusie omgedoopt tot SCG ’18”, vertelt Joep. ,,Maar mijn ouders komen beiden uit Boxtel dus de stap naar deze club is niet zo vreemd. En ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging.”

Het bevalt de voetballer prima bij de Tricolores: ,,ODC is een gezellige club die serieus voetbal combineert met een gezellige derde helft. En op vrijdagavond gaan we met z’n allen stappen.” Zaterdag houdt Joep zijn gemak, hoewel hij zich soms laat verleiden door een pilsje…

‘IK WIL DE SPELERS GRAAG WAT LEREN’

HUILEN EN VLOEKEN

Toen de voetballer halverwege vorig seizoen werd gevraagd training te geven aan een jeugdteam hoefde hij daar niet lang over na te denken: ,,Ik gaf in het verleden ook training bij SCI. Een club kan niet zonder vrijwilligers, dus als je wat kunt bijdragen, vind ik dat je dit moet doen. En verder: ik vind het spelleke zó mooi.”

En dus trotseert Joep zon, regen, wind en kou voor zijn JO15-1. ,,Hoe is als trainer ben? Ik ben duidelijk, bied veel afwisseling en maak veel gebruik van wedstrijdelementen om de concentratie vast te houden.” Hij vervolgt: ,,Ik wil de spelers graag wat leren. Over voetbal maar ook voor de liefde van het spel. En het is ook gewoon gezellig met de jongens.”

Verstandige woorden van de twintiger, die als kind last had van zijn bloedfanatieke inborst. ,,Ik wilde altijd winnen en kon totaal niet tegen mijn verlies. Soms maakte is overtredingen die op of zelfs over het randje waren”, lacht Joep. ,,Mijn moeder heeft me regelmatig huilend en vloekend van het veld gehaald.”

Hoewel Joep nog steeds een winnaarsmentaliteit heeft, is hij ietwat tot rust gekomen. ,,Al heb ik op het veld soms nog wel last van mijn fanatisme…”

‘SOMS HEB IK OP HET VELD NOG LAST VAN MIJN FANATISME’

WINNAARSMENTALITEIT

De snelle aanvaller vindt het belangrijk de jeugd van onder 15 te motiveren en ook hen een winnaarsmentaliteit aan te leren. Dit doet hij tijdens de trainingen en waar mogelijk op zaterdag tijdens de wedstrijden. ,,Ik werk elke zaterdag van 07.00 tot 12.00 uur in het varkensbedrijf van mijn ouders. Dat wil ik na mijn studie agrarische bedrijfskunde aan de HAS in Den Bosch ook graag overnemen”, vertelt hij. ,,Als de wedstrijd in de ochtend is, ben ik er door mijn werk niet bij. Maar wanneer de jongens later op de dag spelen, spring ik op mijn fiets en rijd ik naar Boxtel.”

Fietsen naar Boxtel doet Joep meerdere malen per week. ,,Maar op zondag neem ik de elektrische fiets van mijn moeder mee. Dat is wel handig in verband met de derde helft…”

OP DE MIDDENSTIP!

Dit was een nieuwe aflevering van de rubriek ‘Op de middenstip!’. Clubleden die een actieve ODC-vrijwilliger willen voordragen voor een interview in deze serie, sturen een e-mail voorzien van contactgegevens naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl. Redacteuren Linda van de Wiel of Marc Cleutjens nemen vervolgens contact op met de vrijwilliger. (Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Marc Cleutjens).Joep van der Meijden 5 1

Auteur: Linda van de Wiel