Op de Middenstip!: Lisette Vorstenbosch – van der Meijden

‘Al mijn vriendinnen heb ik leren kennen bij ODC’

Tot haar tiende levensjaar had ze niks met voetbal en deed ze radslagen op de witgekalkte lijnen van het zijterrein. Maar toen ze zich liet overhalen een keer mee te trainen met het meidenteam was Lisette Vorstenbosch-van der Meijden verslaafd aan het spel. Nog steeds speelt de 35-jarige ODC’er in Dames 2. Én onlangs zette zij het dames 35+ team op.

Hoewel ze met vader Jan, moeder Henriëtte, broer Mark en zus Elisa uit een echte voetbalfamilie komt, wilde Lisette pas een balletje trappen toen haar destijds grote voorbeeld Diana Koopmans haar vroeg een keer te komen trainen. ,,En ik vond het fantastisch! Ik werd direct lid en speelde mijn eerste wedstrijd als spits.”

Het middenveld was de volgende tussenstop tot Lisette ging voetballen als laatste vrouw. ,,Bij de dames speelde ik als rechtsback. Toen ik als meisje geselecteerd werd door de KNVB stond ik ook in de achterhoede.”

In 25 jaar heeft Lisette een indrukwekkend palmares opgebouwd. ,,Toen ik 13 jaar was, viel ik voor het eerst in bij Dames 3. Op zaterdag speelde ik dan met mijn eigen team.” Op deze wijze had het sporttalent een volle voetbalagenda en toen ze 15 was, was ze vaste inval bij Dames 1 en speelde ze wekelijks in het tweede damesteam. ,,Kort daarna werd ik een vaste waarde in het vlaggenteam van ODC, maar toen ik 18 was, ging ik alweer lager voetballen. Ik wilde met mijn vriendinnen spelen en die zaten in het tweede damesteam.”

30+ TEAM

Lisette is geen moment gestopt met haar carrière tussen de lijnen. ,,Nou ja, tijdens mijn drie zwangerschappen moest ik steeds stoppen, maar verder was en ben ik er elke week bij. Wel alleen om te trainen met de dames, want elke week voetballen lukt niet meer met drie kinderen.”

Wel haakten andere voetbalvriendinnen af toen ze moeder werden. ,,Dat vond ik erg jammer en ik sprak al verschillende keren met mijn nog wel voetballende vriendinnen om een nieuw team op te zetten. Maar dan uitsluitend met oud-speelsters.”

Inmiddels is het dames 30+ team opgericht en is 18 september de eerste voetbalavond georganiseerd. ,,Samen met vier andere 30+ teams spelen we een interne competitie waarbij we op één avond korte wedstrijden spelen tegen de andere teams. Ons doel was één wedstrijd winnen, maar na de eerste winstpartij veranderde dat in álles winnen.”

Hoewel winnen leuk is, wordt er vooral genoten van de derde helft. ,,We hebben heel veel lol met z’n allen. Vooral de karaoke is een succesnummer.”

MOOISTE SPEL

Lisette draagt het meiden- en damesvoetbal bij ODC een warm hart toe. ,,Alle vriendinnen die ik heb, ken ik van ODC. Toen de club het meidenvoetbal nieuw leven in wilde blazen, heb ik met een aantal andere dames een koningstraining en een meidentoernooi georganiseerd.”

En sinds haar twee zoontjes Jesse en Levi voetballen, geeft ze met regelmaat training. ,,Mijn jongste, Fenne, is pas vijf maanden oud dus dit seizoen sla ik over. Maar ik hoop wel dat ook zij gaat voetballen. Want het is het mooiste spel ooit…”

OP DE MIDDENSTIP!

Dit was een nieuwe aflevering van de rubriek ‘Op de middenstip!’. Clubleden die een actieve ODC-vrijwilliger willen voordragen voor een interview in deze serie, sturen een e-mail voorzien van contactgegevens naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl. Redacteuren Linda van de Wiel of Marc Cleutjens nemen vervolgens contact op met de vrijwilliger. (Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Marc Cleutjens).Lisette foto Marc Cleutjens 2

Auteur: Linda van de Wiel