Op de middenstip! – Wanda Verbruggen en Ingeborg Verhoeven

FC Barcelona. AC Milan. Bayern München. De bijna vijftig voetbaltoppers die in de herfstvakantie meededen aan de twaalfde ODC Jeugdvoetbaldag, waanden zich woensdag 16 oktober heel even sterspeler van een Europese succesploeg. Het voetbalfestijn wordt al enkele jaren georganiseerd door vrijwilligers Wanda Verbruggen en Ingeborg Verhoeven.

‘Overspelen jongens!’ Enthousiaste ouders moedigen de deelnemers aan de Jeugdvoetbaldag voortdurend aan. En het stortregent doelpunten tijdens de spannende voetbalduels die op de miniveldjes in sportpark Wagenaars worden gespeeld.

Spelers van JO8 tot en met JO12 meldden zich de afgelopen weken aan voor deze leuke activiteit. ,,De ODC Jeugdvoetbaldag is bedoeld om kinderen tijdens de herfstvakantie een leuke voetbalochtend aan te bieden”, legt Wanda uit. ,,Alle spelletjes die we organiseren, hebben met voetbal te maken. Dribbelen, stropdas schieten en natuurlijk schieten met een snelheidsmeter.”

VAST DRAAIBOEK

De organisatie van de ODC Jeugdvoetbaldag bestaat naast Wanda en Ingeborg uit enkele jeugdspelers en – voor de tweede keer op rij – een team van Buurtsport Boxtel. ,,In het verleden hebben we wel eens samengewerkt met een voetbalschool. Met Buurtsport Boxtel beschikken we over een lokale steunpilaar die ons heel goed meehelpt”, legt Ingeborg uit. Een half dozijn buurtsporters assisteerde bij het opzetten van spelletjes en gaf instructies en aanwijzingen aan de jonge spelers.

Wanda legt uit dat de ODC Jeugdvoetbaldag volgens een vast draaiboek wordt opgezet. ,,Nu we samenwerken met Buurtsport Boxtel, regelen wij vooral de aanmeldingen en de teamindelingen. De buurtsporters zijn belangrijk voor een goed verloop van alle spelletjes.” Als alle spelletjes achter de rug zijn, spelen de teams onderlinge wedstrijden. Daarin laat iedereen zien dat voetballen bij ODC tof is, óók in de herfstvakantie.

IETS EXTRA’S DOEN

Wanda en Ingeborg doen meer dan alleen de jaarlijkse Jeugdvoetbaldag. Wanda is verantwoordelijk voor het verstrekken van clubkleding aan alle elftallen. ,,Aan het begin van het seizoen zorg ik dat alle teams een goedgevulde tas krijgen met voldoende shirts, broeken en sokken.” Ingeborg is jaarlijks betrokken bij de organisatie van Ducky Dag en coördineert de Grote Clubactie. Daarnaast biedt ze administratieve ondersteuning aan de techniektrainers.

Beide vrijwilligers kunnen niet bogen op een actieve voetbalcarrière bij ODC. ,,We zijn vrijwilliger omdat onze kinderen hier voetballen. We vinden dat we als ouder best iets extra’s voor de club kunnen doen.” Wanda en Ingeborg gaan graag op de foto voor ‘Op de middenstip!’, maar dan wel met alle buurtsporters en de bijna vijftig deelnemers aan de ODC Jeugdvoetbaldag. Waarom? Wanda: ,,Met z’n allen hebben we er een hele leuke voetbaldag van gemaakt.”

OP DE MIDDENSTIP!

Dit was een nieuwe aflevering van de rubriek ‘Op de middenstip!’. Clubleden die een actieve ODC-vrijwilliger willen voordragen voor een interview in deze serie, sturen een e-mail voorzien van contactgegevens naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl . Redacteuren Linda van de Wiel of Marc Cleutjens nemen vervolgens contact op met de vrijwilliger. (Tekst en foto: Marc Cleutjens).Jeugdvoetbaldag oktober 2019

Auteur: Marc Cleutjens