Opnieuw tegen Maliskamp

Vorige week thuis voor de beker vandaag uit voor de competitie naar maliskamp
Vandaag uit op een grijze dag naar maliskamp met de jo14-1. Vorige week was de spanning aanwezig en was de uitslag terecht maar kan odc dit opnieuw? Vooraf hebben de trainers gewaarschuwd en aangegeven dat ze minder lief mogen zijn en feller maar bovenal wakker!!Rond 12.00 uur fluit de scheids voor aanvang en zet odc direct goed druk. De ballen gaan gemakkelijk heen en weer maar nog geen echte kansen. Na 20 min spelen is het spelbeeld duidelijk. Odc is sterker maar zichzelf belonen is wat ze na laten. En als je kijkt naar 1 kant moet je oppassen voor de andere kant. Maliskamp komt er snel uit en breekt door het midden alleen op Jay af maar die verkleint goed z’n goal en met zijn hak tikt hij het schot aan en hobbelt de bal langs de goal. Een mooie redding en ook na de corner neemt odc het heft in handen. De eerste helft tikt voorbij en is vanaf minuut 1 hetzelfde. Veel balbezit , geen echte kansen en maliskamp 3x eruit en 3x een goede redding door Jay. Na exact 35 min fluit de scheidsrechter voor de ranja en kunnen de trainers even wat gaan bespreken. Tijdens de rust wordt ook de complete voorste linie gewisseld om even weer wat scherpte aan te brengen en daarmee iets forceren waarmee de tegenstander even de weg kwijt is. De 2de helft gaat van start en odc is sterk en dat resulteert binnen 2 minuten in een goal van Thijn. Een terechte tussenstand 0-1 maar het is alles behalve zeker dus ze zullen moeten blijven gaan. Odc houdt na de goal goed druk en laat maliskamp merken dat ze hier vol voor de 3 punten gaan. Acties gaan beter, de jongens zijn veel feller, en de acties worden met veel moed aangegaan. Ook maliskamp merkt dit en worden wat geïrriteerder en feller. Een aantal duels worden op het heetst van de strijd gestreden en de scheidsrechter zit er bovenop waar sommige spelers geen genoegen mee neemt en de passie en strijd soms in discussies omzet wat niet goed is. Na een goed kwartier spelen wordt een aanval van odc fel onderbroken op de rand 16 en krijgt odc een vrije trap. Als links poot zet hij aan maar de bal wordt door de keeper eruit gehaald maar daar staat appie de goaltjesdief te wachten en pakt de bal op, draait om en knalt de bal droog in het netje en zet odc op een 2-0 voorsprong. Dezelfde stand is bereikt als vorige week maar een goal extra zou goed zijn voor de rust. Dit nog typende komt de volgende aanval maar door goed inbreken neemt maliskamp de bal over maar door gepingel en geklungel achterin is daar appie weer als een duveltje in een doosje en prikt goed z’n tweede binnen en staat odc 3-0 voor. Hiermee lijkt de winst binnen maar is het blijven opletten. Een snelle volgende aanval op rechts is weer voor maliskamp maar door goed ingrijpen van Adib krijgen ze geen kans. Met nog een aantal minuten te gaan is de spanning eraf en verstrijkt de tijd in voordeel van odc. Na exact 70 minuten is het echt gebeurd en is daar een mooie mentale overwinning voor odc. Trots mogen ze zijn. Volgende week thuis tegen Oss en 4 december de laatste pot uit naar koploper berghem. Voor nu weekend en geniet van deze overwinning!!

Auteur: Emiel