Overal samen

We mochten wat later op pad dan anders vandaag. Op naar Liempde. Samen met het eerste van DVG beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Waar eerder geoefend en gewerkt was op posities, moest ODC nu toch weer even wennen.

Jurre startte als keeper, en liet de keren dat de bal in de buurt kwam zien dat hij de leider was. Dit deed hij met aanwijzingen naar zijn goed werkende verdedigers Teun, Fender en Ruben en door prima afwisseling van lange ballen en ballen langs de zijlijn. De druk werd flink opgevoerd. Finn en Pleun lieten samen met Tijs weten dat zij er bovenop zaten en gevaarlijk waren. Het spel werd dan ook vooral op de helft van de tegenpartij gespeeld. De doelpunten hingen in de lucht. Mooie acties, balaannames en gefocuste passes wisselden elkaar af.
In de time-out werd elkaar wel even de benodigde tips gegeven, want ze wisten dat het beter kon. Tije en Pleun wisten de eerste goals te scoren. “Laten we niet allemaal zelf proberen te scoren, maar ook het veld breed houden en langs de lijn opbouwen.” Fijn dat Fender en Pleun dit aan het team meegaven. Een enkele keer kwam DVG verder dan de middellijn, maar trof daar een scherp spelende Ruben die de bal trefzeker wist te blokken of stil leggen. Tijs wist zich dan wel tussen de tegenstanders door de manoeuvreren en de bal naar andere teamleden te spelen. De hardwerkende Teun volgde de bal en zijn tegenstander goed op. Er werd steeds meer overgespeeld en samen druk gezet. Door een botsing moest het spel even worden gestopt, maar in de snelheid was dat helaas niet gehoord. Het publiek en de trainers zagen een prachtig ingeschoten afstandsschot in de kruising van Fender. Jammer dat deze niet telde, maar het was te mooi om niet te delen. Terwijl het veld door Pleun en Finn mooi breed gehouden werd, wist Tije er later nog wel een prachtige goal te maken. 0-3

Het positiespel werd wat minder zichtbaar. Lag het aan de wissels? Of hadden we gewoon zin om allemaal de bal meer zelf te raken? Feit was dat we op diverse posities steeds meerdere spelers zagen. Laten we het maar noemen dat ze het overal samen deden.

In de tweede helft mocht Tije de goal verdedigen. DVG had ook een keeperswissel ingezet. Met elkaar werd door DVG een snelle aanval in gezet, en zo scherp in de hoek geschoten. Onze top keeper zat er wel bij, maar kreeg de bal net door de handen geglipt. 1-3.
ODC leek het gevoel te hebben al klaar te zijn. Jurre die net in het veld mee ging verdedigen bracht de frisse, sterke energie naast medeverdediger Teun. Fender maakte met Finn en Tijs voorin mooie acties. Hoge ballen en mooie passeeracties wisselden zich af, terwijl er nog steeds veel paar voetbalschoenen bij elkaar te vinden waren. De aanvallers van DVG wisten vaker voor het doel van ODC te komen, maar het lukte hen niet het doelpunt te maken. Met een druk vanuit achter wist Ruben door te komen tot voor het doel van DVG. Na mooie acties scoorde hij de 1-4.

Tijs had de eer om de speler van de week te benoemen. Met zijn mooie passes, mooie schoten en harde werken mocht Finn deze week de beker mee naar huis nemen. Er was genoeg te zien geweest. Tussendoor genoeg verhalen verteld. Mooi om weer verder te gaan met gamen, buitenspelen en andere leuke dingen dit weekend.20211120 154212 20211120 185315

Auteur: Bernadette