Overwinning Door Combinatie

Overwinning Door Combinatie (2-1)
De start van de voorjaarscompetitie ving voor ODC JO11-1 aan met de thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk JO11-1. Een prima 2-1 overwinning was het resultaat uit een leuke wedstrijd met een spannend slot.

De regen viel met bakken uit de lucht terwijl het ontbijt werd genuttigd in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie eerste klasse tegen Nieuwkuijk. ODC had geopteerd voor een verlenging van het verblijf in de hoofdklasse, maar de KNVB besloot anders. Een grondige analyse van coach Mohammed leert ons dat deze eerste klasse is gevuld met nagenoeg alleen maar teams die voor de winterstop ook hoofdklasse hebben gevoetbald. Zou dit een voorbode zijn van een zeer aan elkaar gewaagde eerste klasse met een tsunami aan spannende wedstrijden in het vooruitzicht?

ODC begon gehavend aan de wedstrijd, Siem lag ziek in bed, coach Jos was helaas verhinderd, Thijs ondervond nog hinder van een slepende enkelblessure en Luca kampte met wat lichte liesklachten. Tijd voor hulptroepen: Jan ging Mo assisteren en Jadion was de broodnodige extra-invaller.

Tijdens de warming-up schoot Jan keeper Jurgen in, die daarbij een bloedneus opliep en al gauw zat zijn shirt voor de tweede keer in veertien dagen tijd onder het bloed. Scheidsrechter Ariën gaf direct aan dat met een bebloed shirt de wedstrijd niet kon starten, waarna Ton de Materiaalman snel een schoon keepersshirt regelde voor Jurgen die gelukkig zonder problemen zijn doel kon gaan verdedigen.

Vanaf de eerste minuut domineert ODC de wedstrijd en de 1-0 wordt al snel aangetekend. Een voorzet wordt door Luca met buitenkant rechts om de keeper heen in de verre bovenhoek gekruld. Op dat moment een zeer logische tussenstand, ODC blijft vervolgens domineren, geeft achterin niets weg, maar vergeet om te blijven voetballen. Er volgen meer schoten van afstand waar een combinatie toch echt veel meer voor de hand liggend zou zijn geweest.

Na een wat mindere fase, waarin Nieuwkuijk gelijkwaardig meespeelt, hameren coaches Mo en Jan op de kwaliteit die ODC bezit om goed te combineren, Eén van de spelers beaamt dit door de kreet: "Overwinning Door Combinatie"! En laat dat nu net de doordachte naam van deze voetbalvereniging zijn, afgekort tot O.D.C.!

Het laatste kwart toont ODC inderdaad dat het heerlijk kan combineren, beloond met een prachtig bekeken schot van afstand door Jelt, 2-0! Enige onachtzaamheid in de verdediging zorgt ervoor dat Nieuwkuijk in de 57e minuut de aansluitingstreffer kan maken, een kadootje.

Wat volgt zijn drie spannende minuten, welke nog worden verlengd door een minuut blessuretijd door enig oponthoud in de tweede helft. Beide teams weten niet meer te soren, zodat de Tricolores de handen ten hemel steken en juichen voor de eerste overwinning!

Volgende week de uitwedstrijd tegen ZIGO in Tilburg, aftrap aldaar om 08.30 uur.