Paarse krokodil getemd!

ODC JO11-1 heeft zich goed hersteld van de verloren wedstrijd van afgelopen week. FC Engelen JO11-1, tot vandaag ongeslagen, werd met 10-3 verslagen, en dat was niet eens geflatteerd.

Op een fris en winderig Sportpark Wagenaars stonden om 08.45 uur de spelers klaar om de degens met elkaar te kruisen. Zonder de geblesseerde Thijs, maar verder complete formatie, diende ODC de zure nasmaak van het verlies tegen ZIGO weg te spoelen tegen de paars-witte formatie uit Engelen. ODC startte slaperig zodat al in de eerste minuut de 0-1 voor FC Engelen genoteerd kon worden.

Al snel keert ODC de wedstrijd om. door twee goals van Siem en eentje van Wassim. Al voor de eerste time-out staat ODC comfortabel met 3-1 voor. Het team staat goed, speelt lekker, en de toeschouwers langs de kant genieten van deze talenten, die heerlijk staan te voetballen.

Door goals van Jelt en en Wassim (2*) zoeken beide teams de kleedkamer op met een 6-1 ruststand. Jurgen keept wederom sterk, de verdediging staat als een huis, op het middenveld worden veel duels gewonnen en voorin wordt er koelbloedig afgerond.

In de tweede helft scoort Mats nog twee keer, scoort Siem heel beheerst met een prachtige boogbal en doet ook "box-to-box"-speler Roel een duit in het zakje door de 10-1 aan te tekenen, Ging alles dan goed? Helaas niet, de laatste minuten verslapt ODC waardoor FC Engelen nog twee keer kan scoren. Daardoor komt de eindstand op 10-3.

Bij "de paarse krokodil" komt het verlies zo hard aan, dat men er voor kiest om geen strafschoppen meer te nemen en "met de staart tussen de benen" terug te gaan naar het dorp in de schaduw van 's-Hertogenbosch.

Door deze winst stijgt ODC naar een gedeelde tweede plek op de ranglijst, met drie punten achterstand op koploper Jong Brabant.

Veel van deze ODC-ers zullen volgende week trots en met een grote glimlach de Kwekpoel betreden om zich daar in het feestgedruis van het jeugdcarnaval te storten.

Op 7 maart is de volgende competitiewedstrijd, uit tegen RDVC in Drunen, aftrap aldaar om 08.45 uur. RKDVC is nog puntloos na drie wedstrijden.