Positief samen

Deze zaterdagochtend mocht het Jo08-3 team van ODC naar Den Bosch toe. Met 2 wissels,volop eigen publiek en een stralend zonnetje kon de wedstrijd beginnen. Het beloofde een leuke pot te worden van afwisselend super knap voetbal,veel plezier samen en mooie inzichten. Vooral de positiviteit naar elkaar en vanaf de zijlijn hielpen het team naar de 3-5 overwinning.

Coach Siem hielp onze redder- in- nood- keeper Siebe, die het bij het grote veld en de grote goal toch wel spannend vond. Knap wist hij diverse ballen uit de ODC goal te houden in de eerste helft. In de eerste minuten van de wedstrijd wist het team van ODC met zijn allen veel druk te houden, wat na enkele ‘ohhhs en ahhh’s’ tot een mooi schot van Huub in het net zorgde. 0-1. De tegenpartij zat ook dicht op de bal en liet op dezelfde wijze super acties afwisselen met duidelijk beginnend spel. De inzet zorgde ervoor dat er toch een bal kwam die voor onze keeper onhoudbaar bleek. 1-1

Niet veel later wist Tim de bal de veroveren en tussen diverse spelers door te dribbelen en zelf ook te scoren. 1-2. ODC bleef zich volop inzetten. Onder andere door het super verdedigingswerk van Jasper en Huub in de eerste helft, kostte het veel moeite voor de tegenpartij om de 2-2 uiteindelijk wel te scoren. Er werd mooi samen gespeeld. Met drieën vooruit lukte het eerst Ismail, Pleun en Harrie en later Tijn, Tim en Jasper helaas niet om te scoren. De aanmoediging naar elkaar was er niet minder om. Een poging van Harrie die zich mooi vrij speelde ging net naast doel. Tijn zorgde vanuit het middenveld dat de bal naar de juiste mensen kwam. Pleun gaf een mooie voorzet richting Tijn, die Jasper wist te vinden en paal raakte. Met een lange bal vanuit Huub wist Tim de goal van de tegenpartij wel te vinden. 2-3. Na de keeperswissel in de rust liet Siebe zijn verdedigingskunsten trots zien. De tegenpartij haalde met druk snel een 3-3, en liet ook diverse spannende momenten zien waarop ODC veel geluk had. De bal werd meegegeven aan Harrie en ditmaal wist hij de score te verhogen naar 3-4. Na leuk samenspel tussen Harrie en Pleun, konden zij, en ook Ismail de bal niet in het doel krijgen. Iets later lukt dit Tim nog wel. 3-5. Hattrick voor Tim!

Hoewel het fijn is dat ook vandaag de winst voor ODC was, was het mooist volgens de coach toch wel dat teamleden elkaar tijdens de wedstrijd complimenten gaven en aanmoedigden. Ook na de wedstrijd hoorde zij enkele kinderen nog noemen : “ik wist niet dat Ismail zo goed en snel naar voren kon rennen”, “Ik ben de beste.. nou ja.. eigenlijk hebben we volgens mij wel een topteam!”, “Maar.. als we zo’n harde bal over ons heen krijgen moeten we wel ineens hard terugrennen naar onze eigen keeper”

Mooie reden om de volgende wedstrijd nog meer op een zoethoutje te bijten en de kinderen zelf het spel nog meer te laten ontdekken. Daar hebben we wel complimenten, maar weinig sturing voor nodig ;-)

Auteur: Bernadette