POWER IN DE POLDER!

Een geheel nieuw team formeren en laten functioneren is een heel opgave voor de trainersstaf. Zo ook voor JO13-1, die als voorbereiding op het nieuwe seizoen al enkele oefenwedstrijden speelden. Na 2 nederlagen op rij was daar de zoete smaak van een overwinning op DSC JO13-1. De noeste trainingsarbeid van de voorbije weken wierp zijn vruchten af met een afgetekende 0-4 winst.
Een zonnig hoofdveld (met toeschouwers!) was het decor voor de oefenwedstrijd tegen DSC. Voor een groot aantal ODC-ers was de laatste keer dat zij dit sportpark betraden een groot feest, daar destijds het kampioenschap werd gepakt met ODC JO11-1. Veel van deze spelers waren ook vandaag present en tezamen met de "nieuwelingen" vormen zij de nieuwe JO13-1.
Beide teams starten goed aan de wedstrijd en al vrij snel creëert ODC de eerste kans: een steekpass van Jelt geeft Jess de kans om de keeper op de proef te stellen, maar die weet zijn schot te pareren.Al snel blijkt de Kerkdrielse achterhoede danig onzeker, wat leidt tot schoten van Jelt (op de kruising) en Tren. In de 22e minuut is het dan wel raak al Jess zijn schot in de linkerbovenhoek ziet verdwijnen na een assist van Ties. Deze 0-1 is tevens de ruststand.
Na rust start ODC opvallend fanatiek, ze lijken het kunstgras op te willen vreten! Schoten van Jelt en Luca onderstrepen de enorme druk die ODC opvoert. Uit een corner komt de bal bij Jurgen die de bal zeer geplaatst in de rechterbovenhoek legt, 0-2! Jess tekent de 0-3 aan door de bal na een prima aanval simpel binnen te tikken. En dan is daar enkele minuten voor tijd Gijs die vanaf rechts verwoestend uithaalt en de bal bijna door de touwen jaagt met een vlammend schot. Dit resulteert in een 0-4 eindstand, waar het, gezien de vele kansen die om zeep werden geholpen, ook dubbele cijfers hadden kunnen zijn.
Complimenten aan de goed leidende arbiter van DSC, waar helemaal niets op aan te merken was!
Deze wedstrijd was een flinke opsteker voor het team waar verder op kan worden geborduurd na de zomerstop.