Prachtige start van het seizoen

Op de frisse, maar stralende zaterdagochtend werd Jo11-2 begeleid door het opkomende zonnetje richting Schijndel. Het beloofde met het volledige team een mooie start van het 3e kwart van dit voetbalseizoen te worden.

Bij aankomst waren de spelers heel relaxed. Ondanks dat enkele spelers 2 koppen groter waren, liet ODC direct zien dat ze zin hadden in het voetbalspel. Cas wist al snel vanuit achteruit te passeren en door te spelen over het witte veld. Met een mooie bal in de lange hoek scoorde hij de openingstreffer. Dit belooft wat voor dit seizoen!

Schijndel zette de druk ook hoog op het team. Sommige vlagen in deze wedstrijd leken de ODC spelers de bal vooral te volgen, wat weer werd afgewisseld met prachtige passes en 1-2-3-tjes met elkaar. Vanuit het middenveld wist Bing zich behendig vrij te spelen met de bal en vanaf het midden van het veld een snoeiharde bal richting doel van Schijndel te spelen. Over de keeper heen werd zo de 0-2 op te teller gezet.

Schijndel liet zich niet uit het veld slaan en bleef samen zowel voetballend als fysiek de druk zetten. Huub kreeg de kans al zijn keeperstalent te laten zien. En dat waren er nogal wat 😉

Een corner van Schijndel wist hij te stoppen, maar de weggekaatste bal wist toch via een andere Schijndelse speler het ODC net te bereiken. 1-2

Ryan en Mels lieten achterin zien dat zij samen prima konden verdedigen. De druk werd door hen flink opgevoerd, met acties speelden zij hun tegenspeler uit om de bal dan hard naar voren te krijgen.

Fender en Tije konden de ballen mooi via zijlijn door spelen naar voren. Op momenten dat deze toch onderschept werd door Schijndel wist Bing deze weer te heroveren. Met zijn mooie behendigheid wist hij de bal vervolgens bij Pleun te krijgen. Pleun zag de keeper ver voor zijn goal en schoot mooi over de keeper heen. Hierop zorgde Tije er vervolgens voor dat deze bal zeker in het Schijndelse doel kwam. 1-3

Het maakte voor beide teams niet uit dat de wedstrijd ieder kwart langer dan de normale speeltijd duurde. De drive en het plezier in het spel was bij beiden zichtbaar. Schijndel wist op hun beurt toch de verdediging van ODC uit te spelen en in een scherp schot de 2-3 te maken.

De 2e helft startte prima voor ODC. Scherp gespeeld vanuit Roel langs de zijlijn naar Finn die mooi vrij liep en de bal beheerst voor kon geven naar Pleun. Zij wist deze prima af te ronden. 2-4. Ook voor het volgende doelpunt zagen we de start vanuit Roel. Hij gaf de bal vanuit de zijlijn richting Finn en Fender die het veld mooi breed hielden. Finn weet de bal strak te raken en scoort de 2-5 hoog in het doel.

Ondertussen moet wel gezegd worden dat het balbezit en de kansen gelijk op gingen, maar de mooie reddingen van Huub en het werk van onder andere Cas zorgde ervoor dat dit geen tegendoelpunten opleverde. Het 3e kwart was echt een sterk staaltje voetbal en overspelen met elkaar.

Via de zijlijn ingenomen wisten Bing, Tije en Pleun mooie combinaties te maken en rolde de bal in de lange hoek in het doel van de tegenpartij. 2-6

Roel schoot nog mooie afstandschoten richting doel, maar de Schijndelse keeper wist ze er knap uit te houden. Ook een krachtige afstandsknaller van Mels mist net de kruising.

Trots mocht dit team de eerste overwinning vieren. Mooie combinaties en acties. Top keeperwerk. Fijne sfeer onderling. Dat belooft weer een leuk seizoen. Het publiek kijkt uit naar de wedstrijd volgende week om 10 uur thuis bij Sportpark Molenwijk (!) tegen het eerste DVG.