Rommelige winst op Oirschot Vooruit

Als een tegenstander geen strijdplan heeft wordt het een rommelige wedstrijd. Daar komt bij dat het in deze bekerpoule wel erg makkelijk afgaat voor de talenten van ODC JO13-2. Onbewust en eigenlijk ook wel logisch sluipt er dan gemakzucht in de ploeg en wil iedereen graag zijn goaltje meepikken, zodat het goede combinatiespel als sneeuw voor de zon verdwijnt. Desalniettemin met een soevereine 0-9 overwinning gekwalificeerd voor de knock-outfase van het bekertoernooi, een applaus waard voor deze ambitieuze ploeg!
Op het hoofdveld van Oirschot Vooruit, heerlijk natuurgras, stond de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule op het programma. Beide teams hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen, dus dit was een rechtstreeks duel om de eerste plaats in de poule.
Al in de 2e minuut scoort Taha de 0-1. In de veertiende minuut verdubbelt diezelfde Taha de score waardoor ODC al snel comfortabel achterover kan leunen. Dit komt het spel helaas niet ten goede. Het spel speelt zich volledig af op Oirschotse helft en doordat diverse spelers naar binnen trekken in plaats van het veld breed te houden ontstaat er een klein speelveld. Toch weet ODC in de 21e minuut te scoren door Jelt en in de 23e minuut door Loek, waarmee de comfortabele ruststand van 0-4 werd bereikt (@Joost bedankt voor het secuur bijhouden van de doelpunten met precieze tijdwaarneming!).
Na rust blijkt het spelbeeld identiek aan dat van het eerste bedrijf. Doordat de aanvallers van ODC (te) vaak worden teruggevlagd in verband met buitenspel ontstaat er wat irritatie in het veld en op de bank. ODC gaat wel door met scoren: 35e minuut Loek, 44e minuut Taha, en in de 50e en 51e minuut pikt ook Jens zijn doelpunten mee. Eindstand 0-9 en door naar de volgende ronde!
Vandaag in de spotlights: linksback Noud. Zeer solide, won al zijn duels!
Op naar volgende week als de competitie gaat beginnen en er meer tegenstand wordt verwacht. Om 11.30 uur wordt er op Sportpark Wagenaars afgetrapt tegen FC Engelen. Let op! Er mogen maar maximaal 250 toeschouwers aanwezig zijn bij de wedstrijd, dus kom op tijd, want vol is vol!