Samen kansen creëren in Tilburg

Wetende dat er fysiek gevoetbald werd bij de thuisploeg, vertrok Jo11-2jm naar FC Tilburg. Samen in de warming up met coaches Martijn en Dirk, was duidelijk dat ons team er zin in had. Terwijl keeper Huub nog verder herstelt, namen ook vandaag Roel en Ryan enthousiast en goed zijn rol waar. De vele Boxtelse toeschouwers konden in de zon genieten van een mooie pot.

In het eerste kwart wist ODC snel druk te zetten. Mels wist de openingstreffer te maken. 0-1.
Mooie kansen werden gecreëerd mede door onder andere Ryan, die vanuit achter mooie passes naar vrijlopende spelers als Tije en Finn wist door te geven. De Tilburgse ploeg leek overdonderd door het snelle overspel van ODC waarmee ze volop kansen creëerden. Een mooie voorzet vanuit Finn kon door Tije beheerst worden ingetikt over de keeper. 0-2.
Vanuit een hoekschop werd Fender bereikt die er een mooie goal in de hoek van wist te maken. 0-3.

Het spel van de Tilburgers werd fysieker, mede aangemoedigd door diverse opmerkingen van de 3 coaches waarbij schouderduwen en fysiek opzoeken extra werd aangemoedigd. De aanvallers van ODC moesten hier even aan wennen, maar lieten zien dat ze gewoon goed kunnen voetballen samen.

2e kwart mocht weer beginnen. Opnieuw opgezet vanuit achterin via Cas en Ryan kwam de bal snel voor bij Tije en Fender vrij. Het lijkt erop dat overspelen en posities bewaken de aandacht had gehad. Na een pass richting Pleun die opnieuw mooi vrij liep, wist ze mooi de bal boven in het doel te krijgen. 0-4
Toch wist ook Tilburg nu wat meer druk te zetten. Vanuit afstand kreeg keeper Roel de kans om zijn prachtige duik-keeperskunsten te laten zien. Hij raakte de bal, maar helaas voorkwam dit net niet een tegendoelpunt. 1-4
ODC moest er wat harder voor gaan werken. Het fysieke werd door de tegenstander wat meer ingezet. Met alle rust hield Cas prachtig overzicht aan bal en wist de bal meerdere keren mooi weg te spelen. Ondertussen was duidelijk dat Mels met hoge snelheid zowel voor als achter wist te komen.
Samen kon niet voorkomen worden dat de snelle aanval van de thuisploeg in het doel kwam. 2-4
Ze bleven strijden en zo kreeg Tije een scherp schot richting doel, wat door de keeper nog net op de lat werd weggetikt. Aan de zijlijn werd de spanning meer voelbaar, hoewel ODC met balbezit en mooie uitspeelacties echt wel overheersend was.

In het 3e kwart wist Fender met scherpe acties een corner te verdienen. Zijn specialiteit, zo lijkt het, want zowel Cas als Finn stonden mooi klaar om deze gewoon in het net te schieten. Finn zorgde met succes voor 2-5! Ook Bing liet zijn acties volop zien, en kon zo de mooi vrijgekomen Roel aanspelen. Cas, Fender, Pleun en Roel zetten voor volop druk, maar ondanks dat iedereen voelde dat de goal in de lucht hing, raakte hij niet het net. Vanuit achter wist Tije perfect overzicht te houden en scherp uit te verdedigen.
Ook in de laatste ronde van deze wedstrijd werd er volop samen gespeeld. Keeper Ryan gaf steeds duidelijk zijn instructies aan de teamleden. Bing en Mels werkten hard mee om ze tegen te houden, maar helaas kon met elkaar de 3-5 niet voorkomen worden.

In de laatste minuten zagen de Boxtelse toeschouwers mooie voorzetten vanuit Pleun, Roel, Mels naar Fender en Cas of andersom. Conclusie aan de zijlijn: ODC was echt beter in het voetballen, maar de goal is net te laag. Met welverdiende winst op zak mochten spelers en keepers zich nog uitleven op de penalty’s, en daarna lekker van het zonnetje genieten.
Wil je ook meegenieten van dit mooie team? Komende week kunnen ze jouw support gebruiken bij de thuiswedstrijd tegen SVSSS uit Udenhout (die op dit moment op de 2e plaats staan onder onze koploperspositie). (NB. De Boxtelse verslaggever kwam tot deze uitslag, de Tilburgse scheidsrechter tot 4-6.. in ieder geval winst met 2 punten verschil 😉)