Samen rennen!

Zaterdag 26 september was de eerste wedstrijd voor ODC jo08-3 tegen DVG thuis. Wat heerlijk om de diverse opa’s, oma’s, broertjes en zusjes dan ook aan de kant te zien. Ondanks de voorspelde regen kreeg het publiek een spannende wedstrijd te zien, waarbij beiden teams allemaal voor en met de bal bleven rennen. Aan de eindstand (4-1) zie je niet terug dat het spel gelijk op ging.

De herfst in aantocht zorgt voor de leuke helicopter blaadjes die ook op het ODC veld tijdens de wedstrijd te vinden waren. Tenminste, zo lieten enkele ODC spelers met veel plezier aan elkaar zien tijdens de wedstrijd. De lol samen groeit, evenals de trots van opmerkingen die ze van elkaar en tegenstanders horen. Het hoeft maar 1 keer gezegd te worden door een goed voetballertje van de tegenpartij tegen zijn maatjes, maar de dag van Pleun is er helemaal goed mee. “Zowee, dat meisje is echt goed hoor!”.

DVG liet direct zien dat zij snel met de bal naar voren konden komen tot dicht bij keeper Ismail. Gesteund door vader en coach Hidde liet Ismail zich duidelijk zien als goede keeper. Gedurende de eerste helft weet hij enkele malen een snelle aanval van DVG om te zetten in een aanval van ODC. Huub, Tijn, Tim en Jasper groeien steeds meer in de rol van verdediger en helpen steeds meer mee.

Terwijl Pleun en Lau voorin met elkaar voor het eerste doelpunt zorgen. Ook Harrie en Jasper lieten zien elkaar al beter te weten te vinden op het veld, maar helaas gaat de bal steeds net naast. Tim loopt diverse malen mooi vrij, maar de bal komt net niet naar hem toe. De individuele acties van Harrie richting doel weten in de eerste helft de goal ook net niet te raken.

In de rust ballen enkele DVG en ODC spelers na een korte drinkpauze verder. Fijn te zien dat er zo gelijkwaardig gespeeld kan worden. En de uitslag kan nog alle kanten op.

Bij aanvang van de 2e helft laat keeper Lau mooie acties zien, waardoor het voor DVG wel heel moeilijk is om te scoren.

Tijn ontvangt de bal terug van hem en weet na een leuke voetbalactie 2 tegenspelers op verkeerde been te zetten en met zijn linkse voet mooi te scoren. Jasper en Huub halen wisselend uit richting doel, helaas steeds net mis. Ook vanuit DVG blijft de druk tot laatste moment hoog. Tim weet oplettend gebruik te maken van een uitgenomen bal van de keeper die hij snel terug kaatst in de goal. 3-0. Het kost mede coach Bart steeds meer moeite om de spelers van ODC te bereiken om te wisselen. DVG komt met een mooi opgezette aanval voorbij de spelers van ODC en weet zo een mooi en verdiend doelpunt te maken. In de laatste minuut wordt het fanatieke spel van ODC nogmaals beloond. Tim geeft een mooie voorzet aan Harrie, die hier weet te scoren. Met 4-1 gaat ieder trots naar huis.

Vanuit onze gelijkwaardige tegenstander DVG begrepen we dat we nog wel grotere weerstand moeten verwachten. Mogelijk zijn we tegen die tijd echt als compleet team, samen met Fender, in het veld. Zo lang het plezier samen blijft, is dat de belangrijkste winst met elkaar. Natuurlijk moet er dan samen even in het spel gespeeld worden met helicopter blaadjes, of wat er nog meer gebeurd in de echte wereld van de voetballers.