Samen sportief blijven

Met slechts 4 graden tijdens een prachtige zonsopkomst mocht jo10-2JM vertrekken naar Veghel.

Opdracht die het team mee kreeg: zorg dat je samen speelt, en de tips aan elkaar even laat. Ga maar Zoek en gebruik de ruimte die je hebt in het veld.
Het werd een kille wedstrijd, die met andere begeleiding voetballend mooi had kunnen zijn.
Iedere ODC speler heeft in de eerst 5 minuten gevoeld hoe Blauw-Geel het spel fysiek wilde spelen. Noppen op de voeten, tegen de schenen of stevige schouderduwen of je nu voorin/midden/achterin/keepte .. ofwel een wedstrijd die vraagt om sturing in wat wel en niet ‘gewoon voetbal’ is.

De druk op ODC was direct groot. Ruben, Tijs en Pleun gaven de tegenpartij niet veel ruimte. Ryan en Job zetten de de druk voorin. Helaas liep de score snel uit. Hoge (onstopbare) ballen en afgeblokte ballen wisselde af in het doel. Hierdoor zou je wellicht de mooie reddingen van Tije bijna vergeten te benoemen. Ook de wijze waarop Tije en Ruben elkaar positief steunden bij het harde werken in de start van de wedstrijd moet zeker benoemd worden.
In de eerste helft liep de score snel uit naar 5-0. Job had enkele ballen gehad en mooie acties geprobeerd, maar meer noppen gevoeld helaas. Voor hem was de last helaas te groot om hierna verder te spelen. Na het eerste kwart werd ons eigen aandachtspunt de bal meer in het eigen team houden, fysiek sterker spelen en vooral samen sportief de ruimte blijven benutten. Zonder wissel, want ja, Fender misten we vandaag.
Tije wist de adviezen te benutten door de bal naar Ruben aan de zijkant uit te nemen, een prachtig schot richting Finn volgde die daar direct een 5-1 van wist te scoren.

Positief coachend naar elkaar van bijvoorbeeld Tijs en Finn hielp om er weer vol voor te gaan. Ook Pleun herpakte zich weer en streed volop voor de bal. In de 2e helft speelde Ruben fanatiek op het middenveld en konden Tijs en Ryan de druk goed ophogen als verdedigers. Tije die steeds meer keek waar de bal het best kon gaan na uittrappen, speelde mooie lange ballen afgewisseld met opgebouwde ballen vanaf achteren. Finn en Pleun werden voorin meer bereikt. Finn wist een bal van de keeper mooi te onderscheppen en in de goal te knallen. 5-2. ODC liet zien er als team te staan, samen goed te kunnen voetballen. Een mooi uitgespeelde bal van Pleun raakte via de binnenkant paal opnieuw het doel van de tegenpartij, 5-3!
Helaas zorgde deze voetballende vibe opnieuw voor meer fysiek onnodig spel vanuit de tegenpartij, zonder dat daar door spelbegeleiding op werd ingegrepen. De boosheid en onrechtvaardigheid was ook voor het vele publiek wat ook ODC steunden voelbaar. Als coaches herkenden we de onmacht, maar ook een top samen spelend team. De speler van de week, Pleun, vond deze niet kloppend om 1 speler uit te kiezen. Er is door iedereen zo hard gewerkt. Blijven jagen ondanks pijn, blijven keepen ondanks irritaties, super inzet, samen fijn gespeeld. Deze week dus een topteam van de week.

Onze junior coach (overigens geheel vrijwillig om 7.30u mee van huis vertrokken) benoemde ‘Ik zie dit team echt super goed groeien, individueel en samen. Dat is zo leuk!’. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Ohja, voor wie het wil weten.. de eindstand werd 8-3.20221112 121659

Auteur: Bernadette