SJOERD VAN LOKVEN SPEELT 400e WEDSTRIJD IN ODC 1

Voorafgaand aan het gewonnen duel tegen FC Engelen, werd ODC 1 aanvoerder Sjoerd van Lokven gehuldigd. De aanvallende middenvelder speelde zondag 26 maart zijn 400e (!) wedstrijd in het eerste. “Tjee, dat is best veel zeg…”

Hij was totaal verrast. Sjoerd had dan ook geen idee van zijn bijzondere jubileum. Maar toen voorzitter Walter van der Linden hem inlichtte en roemde om zijn werkethos en voorbeeldfunctie voor jonge spelers, viel het kwartje.

De aanvallende middenvelder, die als vijfjarige lid werd van ODC, doorliep alle jeugdteams en viel als zeventienjarige voor het eerst in, in ODC 1. “ Toen ik 18 was, kwam ik als vaste kracht bij het eerste,” vertelt hij.

En daar speelt Sjoerd nog steeds wekelijks met veel plezier. “Ik ben al mijn hele leven gek op voetbal. Als kind was ik altijd al met vriendjes aan het voetballen. Ik heb bij ODC vrienden voor het leven gemaakt”, aldus de aanvoerder.

Hij vervolgt: “Het toffe aan voetbal is dat we het samen doen, het is een teamprestatie en we werken voor elkaar. En verder: ik houd van de gezelligheid in het team. Ik zie de meesten vaker dan mijn eigen familie. We gaan samen stappen en op vakantie.”

Naast gezelligheid gaat Sjoerd voor goede prestaties. Dankzij de 3-2 overwinning op FC Engelen, waarin hij tweemaal scoorde, maakt het vlaggenschip een mooie stap richting het doel van dit seizoen, namelijk handhaving in de derde klasse.




Auteur: Linda van de Wiel