Spannend tot het einde!

Alsof ze weer kampioen waren geworden! De ontlading bij ODC JO11-1 was groot na de zwaar bevochten 5-4 overwinning op RPC JO11-1. Een op en neer golvende wedstrijd werd drie minuten voor tijd beslist door matchwinner Jelt van Pinxteren. ODC krijgt hiermee weer aansluiting bij de grote middenmoot met nog drie wedstrijden te gaan in deze najaarscompetitie.

Op voorhand had ODC de betere kaarten in handen voor het duel met het lager geklasseerde RPC uit Eindhoven. Een oplettende ouder had het huiswerk goed gedaan en wist te melden dat RPC weliswaar nog niet had gewonnen, maar wel de nodige net-niet uitslagen had gefabriceerd, opletten geblazen dus! Beide teams startten goed aan de wedstrijd, maar vanuit het niets kwam RPC op voorsprong door een boogbal van afstand die over keeper Jurgen in het Boxtelse doel verdween. Niet vele later is het opnieuw RPC dat scoort en een verrassende 0-2 op het scorebord zet.
De laatste weken weer goed in vorm verkerende Wassim weet de aansluitingstreffer te fabriceren. Jelt schiet vervolgens de 2-2 binnen, maar kort daarop is het weer RPC wat de leiding neemt. De sterk spelende Jelt brengt ODC weer terug in de wedstrijd door de 3-3 aan te tekenen. RPC lijkt van slag en volkomen terecht scoort wederom Jelt en brengt daarmee de ruststand op 4-3 in het voordeel van ODC.
Na rust wordt de wedstrijd rommeliger en zijn er de nodige overtredingen te noteren door scheidsrechter Willem Mosink. Dat het spannend is blijkt wel uit de nodige reacties van de ouders langs de kant die enorm meeleven met de spelers. En dan valt ook nog eens de 4-4 voor RPC. De coaches sporen de spelers aan om voor de winst te gaan, maar ook RPC ruikt dat een overwinning binnen handbereik is. Keeper Jurgen lijkt verslagen, maar tot twee keer toe helpt Jelt door als een Dumfries de bal op de lijn te blokken.
Drie minuten voor tijd is daar dan het moment van Jelt die een prima schot aflevert, dat met een stuit onder de keeper van RPC in het doel verdwijnt, 5-4! Een enorme ontlading volgt als de tweede overwinning van de competitie een feit is. Machtig mooi om te zien hoe de boys elkaar in de armen vallen, een ware vreugde-explosie!
Het feit dat er drie spelers uit Eindhoven in tranen het veld verlieten en de keeper niet eens meer de moeite wilde nemen om de penalty's te keepen, gaf wel aan hoeveel druk er op deze wedstrijd zat. Ook dat is weer onderdeel van het groeiproces van deze jonge talenten.
Volgende week de lastige uitwedstrijd in en tegen Geldrop, aftrap aldaar om 10.00 uur.