Stoorzender

ODC M011-1 – FC Engelen M011-1

Zaterdag 10 oktober 2020, een frisse maar zonnige ochtend, spelen we thuis tegen Engelen. Het zal een pittige strijd worden aangezien dit team op plaats 1 staat van de competitie en dus moeilijk te verslaan zijn. Echter, wij zijn geen opgevers en dus trekken we, vrolijk als altijd, ten strijde.

Erik zet de dames in de duck out voor een tactische bespreking om the winning spirit van vorige week op te roepen bij de dames. Dit is onze laatste wedstrijd van de 1e helft van het seizoen. Hans is de scheids van de dag en op een dag als deze waar iedereen, ja u leest het goed, IEDEREEN aanwezig was, zelfs onze medetrainster Steffi, kan de dag voor de te kleine zijlijn niet meer kapot. Puck start vandaag als keepster, maar wordt de 2e helft afgelost door Nikki, zodat ook Puck een keer kan laten zien wat ze in huis heeft. En dat doet ze, maar daarover later meer.

Voordat er wordt opgewarmd ontvangt Jasmijn nog een “trofee” omdat zij de snelste op de training was. Roger had ze uitgedaagd om te kijken wie het hardste kan rennen en het zal u niet verbazen lieve lezers dat onze sneltrein deze strijd heeft gewonnen. En dus was Roger boodschappen gaan doen om heerlijke marsjes te kopen voor Jasmijn. Afspraak is afspraak!

Nikki start de warming up en uiteindelijk vormt de groep 2 rondootjes om lekker in de wedstrijd te kunnen komen. Robert gaat klaar staan achter de goal om onze keepster(s) van ruggensteun te voorzien en dan fluit Hans af. Daar gaan we, meteen stomen we richting het doel van Engelen om aldaar al in de 1e minuut een corner op te eisen. Femke gaat klaar staan, maar schiet helaas in het zijnet. Jammer. Lotte dan, maar helaas is het Engelen die uitbreekt richting onze doel. Gelukkig staat eerst Anne klaar om te blokken en dan is daar onze Puck om de uitbraak helemaal af te stoppen. Ze neemt de bal snel en deze gaat richting Sterre die op haar beurt de bal voor de voeten van Manaar schopt. Zij haalt uit, maar de bal knalt helaas over.

Snel komt Engelen weer richting onze doel en dan valt hij helaas de 0 – 1. Het was een mooie goal dat dan weer wel. En zo eerlijk als we zijn nemen we dat ook gewoon op in ons verslag. Femke rost de bal weer naar voren, Lodz verlengt de bal op Bo, die de bal even uit het oog verliest, maar zo snel herstelt dat ze hem voor de voeten van Sterre kan leggen. Die haalt uit….. WoW maar helaas ook net niet. Als snel vallen de goals aan de zijde van Engelen en bij een inmiddels 0 - 6 bespreken we in de rust dat als we niet winnen kunnen, we in de weg gaan lopen. We starten operatie “Storen”. We moeten ervoor zorgen dat ze niet uit kunnen halen en geloof het of niet lieve lezers dat gaat onze dames prima af. Ze sluiten de dames van Engelen in en storen waar ze kunnen.

Er wordt van keepster gewisseld, Nikki gaat klaarstaan in de goal. Manaar gaat Emma helpen met verdedigen en Puck wordt op het middenveld geplaatst. Mirthe gaat klaar staan aan de ene kant en Lodz aan de andere kant. En daar gaan we weer. Tot 2x keer toe breken ze uit naar onze zijde, maar Puck denkt: dacht het niet en schopt keer op keer de bal terug naar onze Sterre, die nog maar eens een keer uithaalt en ondanks dat de keepster van Engelen het een lastige bal vond, viel de bal niet in het net. Julia dan, die staat ook weer haar vrouwtje, maar als hij niet wil vallen die goal, dan valt hij ook niet. Veel wordt er gescholden op onze meiden, er wordt zelfs uitgehaald naar onze Sterre, maar wij laten ons niet kennen en geven ze lik op stuk. Mirthe, Bo en Lodz storen waar ze kunnen en laten ze er niet langs. Althans zoveel als mogelijk en met slechts een verlies van 0 – 10 houden we redelijk stand.

Goed gedaan dames, wees trots op jullie zelf, de zijlijn aanwezig en de zijlijn thuis, zijn dat in ieder geval wel. Erik trakteert op iets lekkers, wat in goede aarde valt bij onze dames. Lekkerrrrrr…..

En dan zijn ze er onze nieuwe trainingspakken, met dank aan Linda en Koen! Geweldig, de dames zien er met hun pakken, hun tassen en hun spirit uit om door een ringetje te halen. Wat een team! Om trots op zijn, zeg nu zelf lieve lezers…..MO11a

Auteur: Margharita