Stuiterballen

ODC MO11-1 – VV Trinitas MO11-2

Het was een frisse, zonnige en grijze ochtend als we alweer vroeg aantreden bij ODC. Met een scheef oog wordt er naar de lucht gekeken, alwaar het ene veld vol in de zon ligt, en als we omdraaiden naar “ons” veld de lucht zwart kleurde. Maar hoopvol als de zijlijn altijd is, werden we toch nat!
Het was trouwens even zoeken naar de scheidsrechter. Was hij er wel, wat bleek, hij had nagenoeg hetzelfde kleur shirt aan als Oisterwijk.

Te horen is de vertrouwde yell en de dames zijn los. Quinty heeft in het begin nog niet veel te doen en coacht haar vriendinnen luid en duidelijk aan. Imaan vangt de bal op van Oisterwijk, maar deze wordt behendig weer overgenomen en teruggeschopt naar de keepster, die het ook erg koud had en in de goal stond maar haar winterjas nog aan.. De keepster schiet uit, maar krijgt hem niet lekker op haar slof en dus valt de bal in de voeten van Manaar. Deze knalt hem naar voren. Knallen is hier op zijn plaats en kunt u letterlijk nemen want hij gaat hoog over. Helaas.

Femke scheert langs de lijn richting het doel van Oisterwijk, maar de bal wordt onderschept. Oisterwijk heeft 2 meiden die op zijn zachts gezegd snel waren en een counter volgde, waarbij de bal ook al snel ons doel binnenrolde 0-1.

Onze “grote” keepster neemt een geweldige uittrap en de bal schiet naar voren waar deze door Valerie wordt opgevangen die de bal naar Femke wilde spelen. Een speelster van Oisterwijk kwam iets te hardhandig ingelopen en knalde vol in de rug van Femke. Deze wordt even gewisseld om van de schrik te bekomen.

Nikki dan nog een keer op Manaar, Mirthe helpt en Julia krijgt de bal in haar voeten. De zijlijn gooit haar armen in de lucht voor de gelijkmaker 1-1. Zou ons gejuich ertoe hebben geleid dat de hemelpoorten werden opgegooid? De hagelbui die neerviel op de zijlijn kon ons niet echt bekoren. Maar diehards als we zijn, bleven gewoon staan.

Even rusten, de meiden gooien er nog maar weer een banaan tegenaan.

Nikki knalt de bal weer naar voren, maar wordt omver gelopen. Bo van W. blokt fantastisch en met deze blok komt ook de zon weer terug. Fijn, kunnen we opdrogen. Mirthe samen met Manaar langs de lijn. Een karatetrap van Manaar laat de bal wederom hoog over het doel scheren. Jammer.
Dan volgt er een moment van: nou niet veel eigenlijk. De bal gaat een beetje over en weer, maar er gebeurt eigenlijk niks. Dat geeft Quinty even de tijd om uit te leggen dat ze samen met Manaar een afspraak heeft gemaakt. Deze is grappig en wil ik u niet onthouden lieve lezers. Quinty en Manaar zijn onze keepsters en wisselen in de grote rust. Zo kunnen ze ieder én keepen én voetballen. Ieder keept dus een helft, maar als de tegenstander een team hoger staat, te weten ook een 1e elftal dan keept Manaar de 1e helft en Quinty de 2e helft. Is het team lager dan ons, bijvoorbeeld een 2e elftal of nog lager, dan keept Quinty de 1e helft. Volgt u me nog? Op deze manier komen ze allebei het beste uit de verf, aldus onze keepster..

Maar dan lieve lezers komt de bal richting het doel van Oisterwijk. Een kluwen aan meisjes voor het doel met heel veel benen, die wij niet allemaal kunnen onderscheiden en uit het niets rolt de bal binnen met dank aan Oisterwijk zelf. Of zoals de zijlijn dit noemt: met dank aan ED. 2-1

Met een wissel komt onze Britt in het veld. Zij krijgt meteen de bal van Valerie en ze denkt weet je wat, ik probeer het gewoon en knalt hem richting het doel: net naast. Oehhhh ging het weer. Het meisje dat verantwoordelijk was voor het eigen doelpunt, was een van de meisjes die zo snel konden rennen, zoals u hierboven reeds kon lezen, rent richting Manaar en knalt op haar gemak de 2-2 binnen. Zo ook weer geregeld, wij zagen het haar denken.

Bo van E. helpt Valerie met een mooie actie ondersteunt door Nikki. Bo van E. tikt de bal naar Quinty, die dus nu haar helft voetbalde, zij schoot hem naar Britt die het nogmaals probeerde, maar ook nu net niet. Een hele rare stuiter bij Manaar zorgde dat de bal binnenviel 3-2.

Zou het dan toch mislukken? Je zou denken dat we op zijn minst gelijk zouden moeten kunnen spelen. Erik schreeuwt de bal er nog net niet in. Een wederom rare stuiterbal verbaasde iedereen behalve Nikki. Zij was scherp en ving de bal mooi op, legde hem in de voeten van Bo van E, zij stuurde de bal naar Julia en met een geweldig lobje valt hij dan toch, nog net binnen de tijd: 3-3.
Samen met Laura en Isa, die wissel stonden, maar toch kwamen kijken waren we blij dat het einde wedstrijd was. Gelukkig toch nog een puntje erbij.

We hebben zaterdag vrij, maar mogen zaterdag 23 april aantreden tegen de Wilhelmina Boys in Best om 10:00 uur. Als u niks te doen hebt kom dan lekker naar Best om onze geweldige meiden aan te moedigen. Zie ik u dan!

P.S.
Namens de gehele meisjesafdeling binnen ODC wensen wij Monique, Richard en Tessa heel veel sterkte met het immense verdriet dat zij te verwerken hebben gekregen door het verlies van hun Lotte.
RUST ZACHT LOTTE!




Auteur: Margharita