Super trots op ons!

Tijd om eens wat indrukken te delen..
Ons damesteam, bestaande uit super leuke, enthousiaste voetbalmoeders, mocht vrijdag wedstrijden spelen in Den Bosch bij BLC.

Het bijzondere van ons team is dat er 4 moeders in verleden (van 2 tot 15 jaar terug) gevoetbald hebben. En de rest? Die hebben al veel wedstrijden langs de lijn gestaan. Maar de bal nog niet eerder zelf aan de voet gehad.
Tenminste, tot we sinds onze allereerste training met 7 dames op 21 maart startten. (En sinds september trainen we met 16 dames)

We hebben 3 wedstrijdavonden hiervoor gehad, en voelen onze kansen groeien. Kansen om wedstrijdjes te winnen. En te scoren.

De openingswedstrijd mogen we spelen tegen BLC. Een jonger team met een aantal ervaren voetbalsters. Het lukt ons fantastische kansen te creeren. Als het bijgehouden zou worden, zou zeker 70% balbezit door ons op de helft van de tegenpartij zijn. Blc krijgt 4 kansen en kan deze efficient benutten. 2-0 voor Blc, mede dankzij hun top keeper, de lat en paal, wordt de eindstand. Zelfs de scheids vond dat we het ze echt te makkelijk en onnodig weggaven.

Bmc was de 2e die we troffen. Odc was gedreven om de winst nu binnen te halen (na 2 eerdere ongelukkige 1-0 verloren wedstrijden tegen hen). Tempo werd opgevoerd. Er werden prachtige passes, acties en 1-2tjes gespeeld. Balbezit overduidelijk vooral bij odc op de helft van hen. Het doelpunt hing zeker laatste 5 minuten in de lucht, maar de bal ging niet in het net. 0-0

Het team van Den Dungen, jarenlang samenspelend en enkele speelsters met hoofdklasse ervaring, was de volgende tegenstander. Er werd hard gewerkt. We steunden elkaar. Steeds meer overleg en overnemen van posities was zichtbaar. Marloes liet prachtige reddingen zien. En het lukte Gaby om prachtig te scoren. Eindstand 5-1 voor hen.

De laatste pot mocht Odc tegen Maliskamp. Opnieuw startten we gedreven. Het was duidelijk zichtbaar hoe we in korte tijd gegroeid waren. Voetballend en samen als team. Waarin uitgesproken wordt wat nodig is. Waarin teambelang en ieders speelplezier meetellen. Voor de training mogen we oefenen met afronden. Helaas lukte het ook deze wedstrijd niet om de mooi gecreerde kansen af te ronden.
Gelukkig is de drive en het plezier met elkaar in dit team top. De 3e helft was dan ook geslaagd. (Nb de teamfoto zou compleet zijn met Stanneke, Kim en Noor)