Tien ODC-ers halen er het maximale uit

ODC heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 0 - 0 gelijkgespeeld bij hekkensluiter FC Tilburg. Vooraf was gerekend op meer maar achteraf gezien was dit het hoogst haalbare. De tricolores speelden het grootste deel van de wedstrijd namelijk met een man minder.

Het zit ODC niet mee in de laatste fase voor de winterstop. De laatste drie competitieduels gingen ongelukkig danwel onnodig verloren. De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Tilburg moest daar verandering in komen. Trainer Piet Drijvers kon daarin niet beschikken over zijn beide centrumspitsen Lennart Sannen en Stef van Alphen. Daardoor was er in de basisopstelling een plaats ingeruimd voor JO19-speler Bram Verhoeven. De jongeling deed het voorin naar behoren. Op het zwaar bespeelbare veld kreeg ODC na ruim een kwartier spelen een flinke tegenvaller te verwerken. Stijn Pijnenburg kreeg namelijk direct rood omdat hij in de ogen van de scheidsrechter een overtreding maakte op een tegenstander zonder dat de bal in de buurt was. En daardoor werd het 11 tegen 10. De thuisploeg moest het vooral hebben van fysieke kracht en ODC ging daar in mee waardoor er veel duels uitgevochten werden. Vaak gingen de duels gepaard met overtredingen en ontstonden er irritaties. De scheidsrechter had het er maar druk mee. Van goed voetbal was geen sprake. De Boxtelse spitsen konden nauwelijks bereikt worden en als ze eens aan de bal kwamen dan werden ze geconfronteerd met een overmacht aan Tilburgse verdedigers. De kansen waren schaars aan beide kanten. FC Tilburg kreeg er vlak voor rust één maar Robbie Roelofs was alert en hield een gevaarlijke kopbal tegen. Een kwartier voor tijd kwamen de tricolores goed weg toen Paul Brok namens de thuisploeg van dichtbij naast schoot. ODC kreeg in de slotfase nog wat kleine mogelijkheden via invaller Jop Broeren en captain Sjoerd van Lokven maar een treffer zat er niet in. Daardoor eindigde de wedstrijd zoals die begon in 0 - 0 en kon er een puntje mee naar Boxtel worden genomen. Vooraf was wellicht op meer gerekend maar gezien het wedstrijdverloop zat er gewoon niet meer in. Positief was in ieder geval dat de ploeg keihard voor de punten heeft geknokt en verdedigend nauwelijks iets weggaf.

ODC staat nu gedeeld tiende op de ranglijst met 8 punten uit 10 wedstrijden. Hopelijk lukt het de ploeg om zich na de winterstop op te richten en wat meer punten te pakken. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor zondag 22 januari. De tricolores gaan dan in Den Bosch op bezoek bij DBN’22.
Auteur: Sjef Engelbart