Tja...............

Een mooie frisse zaterdag ochtend en odc jo12-2 mag thuis aantreden tegen emplina. Nog zieken dus maximale speeltijd lijkt het gevolg voor de overgebleven spelers. Rivm waarschuwt voor grieperige en twijfel is aanwezig bij ouders wat te doen. Vanuit odc (nog) geen besluit en dus gaan we gewoon voetballen. Om 10.15 uur fluit de scheids voor het begin en gaan we los. Met nog geen minuut op de klok komt Niels met een blok waarbij hij zich bezeerd en moet gewisseld worden. Meteen een invaller die nog gelukkig gevonden is bij een ander team die nu heel goed van pas komt. Emplina is feller en odc staat soms echt stil. Ballen die slap gegeven worden, stil staan en verwachten dat de bal we aan komt waaien, desinteresse, moe, virusje, waar het hem in zit weet ik niet maar odc straalt niks uit. De verdediging kan het niet belopen wat dan ook in het eerste kwart resulteert in een 0-2 achterstand. Wat kan de trainer doen ? Een zieke middenvelder, een geblesseerde middenvelder , hij zal moeten goochelen met wat die tot zn beschikking heeft en dat valt niet mee. Spelers die niet op hun vertrouwde positie staan en spelers die soms geen zin lijken te hebben lijkt trekken aan een dood paard. Het tweede en derde kwart gaan doelpunt loos voorbij maar odc creëert ook geen kansen. Nog 15 minuten op de klok en een 0-2 achterstand lijkt geen onhaalbare kaart maar dan zullen ze wel de schouders eronder moeten zetten. Odc lijkt feller te starten en iets meer erin te geloven. Kleine kansjes maar de bal gaat er niet. Een volgende aanval met een voorzet en een handsbal van de tegenstander geeft odc de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken via een penalty. Jaydion zet aan en de keeper tikt de bal naar de lat , de bal komt naar beneden en valt op de lijn. De keeper pakt de bal en er ontstaat discussie . Wel of niet over lijn, de scheids geeft aan GEEN goal en dus een keeperbal. Blijdschap bij emplina en ongeloof bij odc. Na de uittrap komen er nog een paar kleine kansen maar geen goals en verliest odc thuis met 0-2. Teleurstelling ? De kopjes blijven omlaag en de spelers vragen oprecht bij zichzelf af wat er vandaag gebeurd is. Na een praatje in de kleedkamer is het dan ook echt klaar en is het tijd voor het weekend.

Auteur: Emiel