Toch een punt!

Op voorhand wist ODC JO11-1 dat deze wedstrijd tegen naaste concurrent RKSV Nuenen JO11-1 gewonnen zou kunnen worden. Daar zag het ook de hele wedstrijd naar uit, ware het niet dan enkele dubieuze beslissingen in thuisvoordeel uitvielen, waardoor ODC uiteindelijk met een punt huiswaarts keerde. Niettemin een punt na een spannend gelijkspel, 3-3!

De wedstrijd in het dorp van één van Neerlands beste schilders, Vincent van Gogh, begon op een kunstgrasveld dat eigenlijk heel gauw aan vervanging toe is. Het leek wel een hockeyveld, zover was het door slijtage afgevlakt.

Met vandaag Sam van der Reijden, die als invaller het team kwam versterken, en dat overigens heel goed deed, in de gelederen trok ODC ten strijde. Al vrij snel is het Jelt die zeer koelbloedig afrondt en de 0-1 aantekent. Jammer genoeg raakt hij in het duel met de keeper dusdanig geblesseerd, dat hij het veld moet verlaten en niet meer in staat is om in te vallen. De coaches Jos en Mohammed weten razendsnel een tactisch konijn uit de hoed te toveren, door Siem te posteren in de spitspositie als vervanging van Jelt, een geniale zet, zo zou later blijken.

Dat Vincent van Gogh zijn oor ooit afsneed, leek vandaag uit te stralen op de leidsman uit Nuenen, die de commentaren niet hoorde toen Roel doelbewust door de Nuenense goalie omver werd gekegeld in het fictieve strafschopgebied en werd nagetrapt door de grootste speler in een groen shirt. ODC rijgt de kansen aaneen, maar vergeet te scoren. En dan is daar ineens vanuit het niets een ogenschijnlijk onterechte vrij trap voor de thuisclub, die onberispelijk wordt ingeschoten, 1-1.

ODC laat dit niet op zich zitten, spelers beginnen elkaar te coachen, ondersteuning te bieden en als een echt team zetten de Tricolores druk naar voren, En daar is dan stand-in spits Siem die twee schitterende goals maakt, door beheerst te scoren in een-tegen-eens met de Nuenense keeper. 1-3 voor ODC!

Nuenen pleegt een omzetting, zet de grote speler met staart als stormram in de spits, wat betekent dat Luca een tegenstander krijgt die twee koppen groter is. Die raakt er niet van onder de indruk en zorgt dat ook deze gelegenheidsspits niet scoort. Toch weet Nuenen te scoren, een schot wordt van richting veranderd en valt ongelukkig in het doel. ODC is het even kwijt en krijgt ook nog eens de 3-3 tegen.. Enkele Boxtelse ouders staan inmiddels op het hoog gelegen terras van de kantine om zo wat meer afstand te bewaren.

Met man en macht verdedigt ODC de 3-3, weet zich onder de druk uit te voetballen en krijgt nog kansen op de 3-4. Maar dat geldt ook voor Nuenen, met een hele goede redding voorkomt Jurgen dat de wedstrijd in een domper eindigt.

Al met al een punt, gelukkig niet verloren, maar een winst was wenselijker geweest en absoluut mogelijk.
Volgende week de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie, thuis tegen naaste concurrent Wilhelmina Boys, aftrap op Sportpark Wagenaars om 08.45 uur.

Bij winst zou ODC nog kunnen stijgen naar plek 7 om zo keurig in de middenmoot van deze zware hoofdklasse te kunnen eindigen. Komt u ze ook aanmoedigen??!!

HUP ODC!20191207 121216 1

Auteur: Arien Egge