Topper tussen ODC en DVG onbeslist

ODC had de koppositie kunnen verstevigen door op eigen terrein de nummer twee op de ranglist DVG te verslaan. Maar het zat er niet in voor de tricolores. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers uit Liempde op voorsprong. Vlak voor rust kopte Teun Timmermans ODC langszij. Na de pauze werd er niet meer gescoord waardoor het bij 1 – 1 bleef.

ODC zou goede zaken doen als het op het eigen sportpark Molenwijk zou weten te winnen van DVG. Maar het team van trainer Piet Drijvers begon niet goed aan het duel. Na ruim vijf minuten was het al 0 – 1. De Boxtelse defensie niet goed toen Lars Cuijten aan de rechterkant door kon komen en met een lage schuiver DVG aan de leiding bracht. De Liempdenaren waren in die fase de betere ploeg en ODC kwam in de 11e minuut goed weg toen Sjoerd van Lokven de bal van de eigen doellijn haalde bij een corner. Pas in de 15e minuut werd de eerste goede Boxtelse aanval opgezet. Anir Mairouche werd diep gestuurd maar stuitte in de afronding op DVG-keeper Merijn Verhoeven. Even later kreeg ook Ayoub Omair een goede mogelijkheid. Zijn schot ging echter voorlangs. Vlak voor rust kwam ODC toch nog langszij. Bij een prima aanval over links bracht Tijn Trommelen de bal op maat voor het doel precies op het hoofd van Teun Timmermans die knap de 1 - 1 binnenkopte.

Na rust werd het af en toe wat grimmiger op het veld. De Boxtelse aanvallers hadden het soms hard te verduren tegen de fysiek spelende bezoekers. Aan de andere kant waren er ook ODC-spelers die zich schuldig maakten aan onnodige overtredingen. Het kwam de wedstrijd niet ten goede. De tricolores kregen desondanks een paar goede kansen om op voorsprong te komen. Dat gebeurde onder meer toen Matai Seebregts van dichtbij over het doel schoot. In het laatste kwartier kreeg Timmermans nog een tweede kopkans. Dit keer ging de inzet van de jonge centrumverdediger over de lat. Er volgde een hectische slotfase waarin DVG gevaarlijk was vanuit standaardsituaties. Het was nog even billen knijpen voor de thuisploeg zeker nadat Trommelen vlak voor tijd met rood werd weggestuurd na een onhandige overtreding. Het bleef echter bij 1 – 1, niet het resultaat waar vooraf op was gehoopt maar waarmee de ODC-supporters uiteindelijk wel konden leven.

ODC staat na dit gelijkspel nog steeds aan kop. De Molenwijkploeg heeft 21 punten uit 10 wedstrijden. DVG staat tweede met een punt minder maar ook een wedstrijd minder. De verschillen met de andere ploegen in de top vijf van de ranglijst worden steeds kleiner. Volgende week zondag 10 december wordt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gespeeld. ODC gaat dan in Velddriel op bezoek bij RKVSC. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart