Tricolores knokken zich voorbij BMC

ODC heeft een belangrijke overwinning geboekt. In Berlicum werd er met 0 - 2 gewonnen van BMC. Voor rust vielen er geen doelpunten maar na de pauze toonden de tricolores karakter en dat werd beloond met treffers van Stijn Pijnenburg en Max van Geene. Door de zege heeft ODC weer enigszins de aansluiting gevonden bij de andere teams in het rechterrijtje van de ranglijst.

Het zat de laatste weken niet mee voor het elftal van trainer Piet Drijvers. Na de ongelukkige nederlagen op eigen veld tegen Alem en DSC, ging de Boxtelse ploeg deze keer op bezoek bij BMC in Berlicum. Voor de winterstop werd op deze tegenstander de tot nu toe enige overwinning in competitieverband geboekt. Op het Berlicumse kunstgrasveld gebeurde er voor de pauze weinig. Aan beide kanten waren de verdedigers de aanvallers meestal de baas waardoor er nauwelijks kansen waren. Namens ODC kregen Sjoerd van Lokven en Joep van der Meijden een paar mogelijkheden maar tot direct doelgevaar leidde het niet. Vlak voor rust zagen de toeschouwers de tot dan toe beste Boxtelse aanval. Na goed samenspel tussen Mo Kissami en Stijn Pijnenburg belandde de bal op het hoofd van Stef van Alphen. BMC-doelman Jesper Langenhuijsen wist de kopbal van de ODC-spits echter te keren.

Na de pauze was de eerste goede kans voor ODC. Bij een fout achterin bij de thuisploeg lag de bal opeens zomaar voor de voeten van Van der Meijden maar de snelle spits kon niet tot scoren komen. De tricolores hadden in deze fase het betere van het spel en toonden daarbij de wil om te winnen. Daarnaast was het opvallend dat er verdedigend nauwelijks iets werd weggegeven. In de 60e minuut kwam ODC op voorsprong toen Pijnenburg er aan de linkerkant vandoor ging en van veraf een schot op doel waagde waar doelman Langenhuijsen geen antwoord op had: 0 - 1. De treffer gaf de tricolores vertrouwen want goed samenspel zorgde voor nog meer kansen. Na weer een actie van Pijnenburg kwam Max van Geene van dichtbij in scoringspositie maar de BMC-defensie kon nieuwe treffer ternauwernood voorkomen. Het laatste kwartier probeerde de thuisploeg ODC met lange ballen onder druk te zetten. Maar de Boxtelse defensie stond steeds goed en in de tegenstoot kregen de tricolores kans op kans. Van Lokven had 10 minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien nadat hij op aangeven van Pijnenburg vrij voor de keeper was gekomen. De captain stiftte de bal echter over het doel. Diep in de blessuretijd viel de tweede ODC-treffer alsnog. Van Alphen en Van Geene speelden het samen goed uit waarna laatstgenoemde de aanval koelbloedig afrondde: 0 - 2.

En zo boekte ODC de tweede overwinning van het seizoen en was dat opnieuw tegen BMC. Ondanks de winst staan de tricolores nog steeds 13e op de ranglijst maar de achterstand op de nummer 10 tot en met 13 bedraagt slechts twee punten met nog 10 wedstrijden voor de boeg.

Volgende week zondag 10 april speelt ODC thuis tegen Margriet. Op sportpark Molenwijk wordt om half drie afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart