Tricolores spelen gelijk in Spoordonk

ODC is in Spoordonk niet verder gekomen dan een 1 - 1 gelijkspel. De tricolores kwamen in het tweede bekerduel nauwelijks aan voetballen toe en hadden het lastig met het fysieke spel van de thuisploeg. Stef van Alphen scoorde halverwege het tweede bedrijf de enige Boxtelse treffer.

Na de 4 - 0 overwinning van vorige week op De Bocht’80, moest ODC voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek bij Spoordonkse Boys. De ploeg van trainer Piet Drijvers had het vanaf het begin moeilijk met de goed op elkaar ingespeelde vierdeklasser die het vooral van inzet en strijd moest hebben. Het lukte ODC niet om de tegenstander met combinatiespel onder druk te zetten. Daarvoor werd er te slordig gespeeld. De doelkansen waren voor de pauze op één hand te tellen. Stef van Alphen kreeg in de beginfase een goede mogelijkheid maar hij speelde de bal af daar waar hij wellicht beter zelf had kunnen schieten. Vlak voor het halfuur stuitte Ayoub Omair op de keeper van de thuisploeg nadat hij door Just van Wijk diep was gestuurd. ODC mocht aan de andere kant Bart van de Pas dankbaar zijn die op het laatste moment redding kon brengen na een inschattingsfout achterin.

Na de pauze kreeg Spoordonkse Boys een aantal kansen maar doelman Robbie Roelofs kon aanvankelijk nog redding brengen. In de 67e minuut ging het echter mis. Een voorzet vanaf links werd door de Spoordonkse spits van dichtbij binnen gegleden: 1 - 0. Vanaf de aftrap gaven de tricolores direct het juiste antwoord. Na een vloeiend één-tweetje op rechts tussen Matai Seebregts en Lennart Sannen, trok laatstgenoemde de bal strak voor bij de eerste paal waar Van Alphen knap afrondde: 1 - 1. Niet veel later behoedde Roelofs zijn ploeg voor een nieuwe achterstand door een schot van dichtbij met zijn vuisten over het doel te stompen. In de slotfase kreeg ook ODC nog een kans op de overwinning. Sannen werd knap diep gestuurd maar de spits kon de bal oog in oog met de keeper net niet onder controle krijgen. Het bleef mede daardoor bij 1 - 1.

Volgende week zondag 18 september speelt ODC de derde en laatste bekerwedstrijd. In Berlicum is BMC dan de tegenstander. Bij winst gaat de Boxtelse ploeg door naar de volgende ronde. Het duel begint om half drie.
Auteur: Sjef Engelbart