Tricolores tonen veerkracht

ODC heeft de hatelijke nul weggewerkt. De thuiswedstrijd tegen SCG’18 eindigde in een 2 - 2 gelijkspel. Na twee tegendoelpunten in de eerste 20 minuten liet de ploeg van Piet Drijvers zich in het resterende deel van de wedstrijd van haar beste kant zien. Door doelpunten van Max van Geene en Sjoerd van Lokven kwamen de tricolores langszij en waren er vooral na de pauze kansen op meer. Maar de kansen bleven onbenut waardoor het uiteindelijk bij 2 - 2 bleef.

Na twee nederlagen en een afgelaste wedstrijd was er ODC alles aan gelegen om in de thuiswedstrijd tegen SCG’18 de eerste punten te pakken. De fusieclub uit Sint Michielsgestel was de competitie een stuk beter gestart met twee overwinningen en een gelijkspel. ODC begon slecht aan de wedstrijd want na vijf minuten was het al raak voor de gasten toen Boyd van Dijk een knap opgezette aanval afrondde: 0 - 1. In de minuten die volgden kreeg ODC twee goede kansen via Joep van der Meijden maar één keer ging de bal naast en de andere keer stuitte hij op SCG’18-keeper Dennis Schoenmaker. Aan de andere kant ging de bal er na 20 minuten spelen opnieuw in. De Boxtelse ploeg moest het antwoord schuldig blijven bij een snelle uitval die weer door Van Dijk werd verzilverd: 0 - 2. De tricolores gingen echter niet bij de pakken neer zitten en zochten de aansluitingstreffer. Sjoerd van Lokven schoot net naast en in de 26e leek Van der Meijden te scoren maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Toch viel nog voor rust de aansluitingstreffer. Nadat Just van Wijk net buiten de zestien werd gevloerd, kreeg ODC een vrije trap te nemen. Max van Geene wist daar wel raad mee en krulde de bal met een sierlijk boogje tegen de touwen: 1 - 2.

Na de pauze gingen de tricolores nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor ontstond er ruimte aan de andere kant en was het af en toe billen knijpen voor de ODC-supporters. In de 50e minuut raakte Bas de Langen namens de bezoekers de lat en even later zorgde doelman Robbie Roelofs ervoor dat Van Dijk niet zijn derde treffer van de middag kon laten noteren. Nadat Stef van Alphen eerst nog een goede kans had gemist, werd het in de 59e minuut gelijk. SCG-keeper Schoenmaker wist een schot van Van Geene maar half te pareren waarna captain Van Lokven er als de kippen bij was om de 2 - 2 binnen te schieten. In de slotfase had ODC ook zo maar nog de volle buit kunnen pakken. De tegenstander werd vol onder druk gezet maar in de eindfase zat het steeds niet mee. Van der Meijden werd in de 82e minuut goed gelanceerd maar stuitte andermaal op de keeper. En vijf minuten voor tijd was het Van Lokven die de winnende treffer op zijn schoen had maar van dichtbij de lat raakte. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2 - 2.

Het was goed om te zien dat de ploeg van trainer Piet Drijvers veerkracht toonde na twee vroege tegentreffers. Met een beetje meer mazzel had er ook nog een overwinning in gezeten. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Komende zondag 24 oktober gaat ODC in Oss op bezoek bij Margriet. De wedstrijd begint om half drie.

Auteur: Sjef Engelbart