Trots op onze meiden

BOXTEL MO11-1 - ODC MO11-1
Vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020

Vrijdag 18 september 2020 starten we (ongeveer) het nieuwe seizoen met een Kick-off van 18:00 t/m 20:00 uur bij Het kleine Bos. De familie Van Alphen was zo gastvrij hun boerderij open te stellen voor een heerlijk Hollands Avondje uit. Sjoelen, ringwerpen, mikado etc. het werd het een gezellige boel. Er was lekker een bakkie koffie of thee en een heerlijke zelfgebakken cake van oma. Voor de kids stond er ranja en popcorn op het menu en later werd er nog een lekker blokkie kaas en spekkies geserveerd. De meiden waren in hun element en zorgde voor een goed teambuilding. Het was een voor allen en allen voor een!! Ook de ouders vermaakten zich prima. Familie van Alphen, hartelijk dank.

Zaterdag 19 september 2020 om 9:30 uur verzamelden we ons bij Boxtel, alwaar de wedstrijd om 10:15 uur zou beginnen op echt gras, wat ook nog best een uitdaging is voor dames die gewend zijn aan het kunstgras. Het zonnetje scheen ons heerlijk tegemoet en we hadden er veel zin in. Helaas moesten we Puck en Mirthe missen dus dat verlies moest op de een of andere manier worden gecompenseerd. De trainers deze dag waren Eric en Ilse. Zij warmden de kids lekker op en Eric ontfermde zich over Julia die vandaag als surrogaat keepster op zou treden. Het rondootje verliep lekker soepel en de meiden gingen ervoor. Ook de zijlijn had hun hoop of een puntje of wat gevestigd dus met een luide “Yell Yell Yell wij winnen we wel, ook al winnen we niet, voetbal blijft ons favoriet” gingen de meiden op hun plaats staan voor de aftrap. Als reserves starten Bo en Anne en daar gaan we. Ook de zijlijn ging er klaar voor staan, wat nog niet zo eenvoudig was omdat degene die de lijnen hadden uitgezet bij Boxtel een lekker avond stappen achter de rug had, gezien de enorm scheve lijn, maar goed: let’s go!

Voordat ik verder ga lieve lezers moet ik even zeggen dat het nog zoeken is naar wie waar het beste staat en wat nu de beste tactiek is of zou moeten zijn. We waren vorig seizoen met maar een paar meiden gestart. Dit seizoen hebben we er een aantal dames bijgekregen en nu staat het totaal op 13 gemotiveerde dames, die samen moeten gaan uitzoeken hoe het spelletje werkt. (Misschien komt er nog wel eentje bij, ze heeft al meegetraind, dus we hopen dat het doorgaat) We moeten nog aan elkaar wennen en sommige van de dames hebben / hadden nog nooit gevoetbald. We moeten ook nog spelen tegen teams die wel al een aantal jaren samen spelen, dus al met al een pittige opdracht… maar dit gezegd hebbende en tot zover ons excuus JJ:

Als snel is het Boxtel die uitbreekt richting het doel van ODC, maar daar is onze Julia, voor niets en niemand bang, en zij heeft een geweldige redding en ODC is meteen wakker. Mooie uittrap van Julia richting Lotte en Sterre, helaas geblokt door Boxtel en al snel valt toch de 1-0. Lodz onderschept de bal al snel van Boxtel en schiet hem richting Lotte die helaas wordt geblokt door Boxtel, maar deze wordt op hun beurt weer geblokt door onze (en ik zeg het met eerbied lieve lezers) “stofzuiger” van het veld: Emma. Zij gooit lijf en leden in de strijd om Julia te helpen het doel zo schoon mogelijk te houden. Femke dan, wat een mooie voorzet op Lotte, maar helaas, het komt niet echt aan. Nikki die de strijd met maar liefs 2 spelertjes van Boxtel aangaat en ermee wegkomt, wordt toch door een 3e speelster tegengehouden. Jammer. Jasmijn onze (en ook dit zeg ik met eerbied) “sneltrein” van het veld, scheert de bal langs de lijn richting Sterre, die met haar lengte en lange benen zoveel meter af kan leggen dat het te snel gaat voor de zijlijn om bij te kunnen houden. Ja nu dan?? Helaas daar is de keepster. Jammer, de goals vliegen ons toch wel enigszins om de oren, maar onze oren gaan er niet van hangen. In elke pauze is daar onze Ilse (onze nooit opgevende rots in de branding) die onze meiden weer probeert op te peppen. Na de rust gaat het verder en nu is daar ineens Anne die via het midden uitbreekt en de bal voor de voeten van Sterre neerlegt. Die op haar beurt Lotte van de bal voorziet. Deze gaat er helemaal voor en wij als zijlijn hopen op in ieder geval 1 goal, maar helaas de keepster staat weer in de weg, zo flauw J.

Dan staat Bo ineens vrij, hoe dan vraagt u zich af, nou gewoon vrij gaan staan, maar helaas haalt de bal Bo net niet. Weg is de kans. Zo jammer, het wil maar niet lukken. Het is de dames zo gegund om in ieder geval een paar keer te scoren. Ze zoeken nog naar een juiste plek en “werkwijze” en doen hun uiterste best. De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen door Boxtel met 18-0. Wat een uitslag, ik hoor het u denken, en dat is ook zo, maar de dames zijn weer een wedstrijdervaring rijker en dat kan maandag op de training weer worden besproken.

Maar toch nog even dit als feitje: de penaltyreeks is gewonnen door ODC, dat dan weer wel!

Ik hoop op uw steun lieve lezers om onze dames door deze periode heen te helpen. Want wij als zijlijn zijn meer dan trots op onze meiden en er komt een tijd dat wij hossend en met een beker of titel over het veld heen rennen.

Fijne zondag!
Auteur: Ilse