Tweede plaats op toernooi met taart!

JO13-1 deelname aan het Jan van Leurtoernooi te Veghel


Op toernooi gaan, het toetje van het voetbalseizoen. Zo ook op deze zonnige zaterdagochtend 11 juni, toen de Tricolores vol goede moed naar Veghel trokken voor het gerenommeerde Jan van Leur - toernooi bij Blauw-Geel '38.

Het toernooi betond uit diverse JO13-poules van 5 voetbalteams die met elkaar de degens zouden gaan kruisen. ODC startte het toernooi met de wedstrijd tegen Boekel Sport welke vrij eenvoudig met slechts 1-0 werd gewonnen.

De tweede wedstrijd was direct een kraker tegen de sterke ploeg van Woenselse Boys. ODC bood goed partij maar kwam ook een paar keer goed weg toen de Eindhovenaren 2 100%-kansen niet wisten te verzilveren, eindstand 0-0.

Vervolgens was het TSC uit Oosterhout dat aan de zegekar van ODC werd gebonden. De goed spelende blauw-witten kwamen nauwelijks tot kansen, daar waar ODC wel 2 keer wist te scoren, eindstand 2-0 voor ODC.

De laatste wedstrijd was tegen de lokale helden van Blauw-Geel '38. ODC trok van kiet af ten aanval, maar vergat te scoren. Eindstand 0-0.

Vervolgens wachten op de uitslag van de laatste wedstrijd in de poule, zodat bekend is welke eindklassering wordt behaald. Onder het genot van een heerlijk stukje taart, door de organiserende club aan alle(!) spelers aangeboden, zagen de Tricolores dat Woenselse Boys haar laatste wedstrijd won en in punten gelijk met ODC bovenaan kwam te staan.

Het onderlinge resultaat tussen beiden was onbeslist, dus Woenselse Boys ging met de winst aan de haal op doelsaldo. ODC ging desalniettemin tevreden naar huis zonder verliespartij en zonder ook maar 1 goal tegen te hebben gehad.

Een groot compliment aan Blauw-Geel'38 voor de goede organisatie van een zeer gemoedelijk en vlot verlopen toernooi!20220611 125359

Auteur: Ariën Egge