UITEINDELIJK DRUKTEN WE TOCH ONZE STEMPEL OP EMPEL!

MO11-1 – Emplina MO11-2 d.d. 14 mei 10:15 uur

Op deze zonovergoten dag moeten we thuis tegen Emplina, Empel zo u wilt. We staan er weer klaar voor en met Laura, Britt en Isa langs de zijlijn knalt de yell over het veld. Manaar is warm en start deze wedstrijd als keepster. Diverse meiden uit het team die deze keer waren uitgeloot waren toch aanwezig om hun “meiden” te steunen. Kijk that’s the spirit!

Los zijn we en meteen knalt Nikki door het midden geholpen door Bo van W. Julia vangt hem op en haalt uit. Helaas naast. Nog een keer door Nikki zelf ook helaas naast. Zo we staan op scherp lieve lezers: twee kansen in nog geen 5 minuten. Wat gaat dat dit worden.

Julia op Jasmijn terug naar Julia ahh te hard. Nikki vangt hem uit de rebound en legt hem in de voeten van Julia achterbal. Tjonge nog bijna een ED’je (lees: eigen doelpunt) ook. Zou niet de eerste keer zijn dit seizoen. Anne dan, die is overal zo lijkt het, maar heeft de bal en knalt hem naar voren. Jammer weer net niet. En zo tikken er diverse minuten weg zonder dat Emplina iets kan doen. Deze woorden waren nog niet uitgesproken lieve lezers als de bal ineens bij Manaar uitkomt. Zij houdt haar doel echter netjes schoon. Amber met de heerlijke rode wangen rent langs de zijlijn en legt de bal in de voeten van Jasmijn die op haar beurt de bal over de zijlijn schiet om een aanval te voorkomen. Door een snelle indribbel loopt de aanval toch verder, maar is daar wederom Anne: weg aanval.

Femke neemt de bal over en scheert langs de zijlijn en knalt de bal op goal, jammer. Na een korte pauze en de nodige tactische aanwijzingen van Erik komen Britt en Isa in het veld. Emplina roept luidt en duidelijk dat er een corner moet worden gegeven: “niks daarvan” roepen onze meiden “is gewoon een achterbal en aldus neemt de scheids deze beslissing over. Kijk lieve lezers, daar waar onze meiden eerst nog een beetje timide bleven staan is het nu een “niks daarvan!!” Over groei gesproken.

Isa krijgt de bal in haar voeten en knalt deze op doel. Helaas staat er een keepster in de weg. Jammer. Dan ineens een hoge bal richting onze goal, zo dat is schrikken gelukkig net naast. Britt legt de bal op Amber, terug naar Britt, dan naar Julia en is het even vechten om de bal. Helaas missen we deze en rolt hij binnen 0-1. Schouders eronder dames er is nog niets aan de hand. Anne neemt de bal over en haalt weer eens uit. Wat een geweldige knal, maar de scheids fluit. Handsbal door onze Femke. Kreeg hem vervelend tegen haar hand geschopt. En dan ineens roept de zijlijn al jaaaaa want Julia komt recht voor de goal en haalt uit…. Paal. Kost weer een Snicker!
Emplina wil een trucje uithalen, maar dit wordt doorzien door Britt die de bal in de voeten van Isa krijgt. Zij schiet naar Nikki, Nikki op Julia en daar gaan onze handen weer lucht in gevolgd door een jaaaaaaa want nu zit hij wel 1-1.

Jasmijn gaat nog maar eens een keer en Manaar (Isa staat inmiddels in het doel) zet druk, maar de bal schiet weg. Dit is gezien door Nikki die de bal nog net een tikje kan geven, maar deze is te zachtjes. Wacht maar denkt Manaar en verlengt de bal en ja hoor 2-1. Dan is het even een tikkie takkie tussen een paar speelsters. Anne loopt de tegenstander weer heerlijk in de weg, geeft de bal op Laura die fantastisch weg dribbelt met de bal, inclusief een heuse Panna, de bal aan Nikki geeft die hem doorlust naar Manaar en met een soort lobje is het 3-1. Gekkenhuis.

En terwijl ik aantekeningen sta de maken van de 3e goal knalt Julia door het midden en haalt uit 4-1. Dames willen jullie even wachten tot de razende reporter klaar is met schrijven? JJ Isa wordt voor het laatste stukje nog even vervangen door Femke die tot tweemaal toe een geweldige redding voor haar rekening neemt. Laura vecht voor de bal en legt hem in de voeten van Jasmijn die hem met een boogje helaas net over knalt. En net voor het einde neemt Manaar nog een goal voor haar rekening, haar zoveelste Hattrick dit seizoen, 5-1.

De scheids fluit voor einde wedstrijd.

Weer 3 punten in de pocket en met een fantastische tweede (zal wel tijdelijk zijn) plaats op de ranglijst maken we ons op voor de laatste wedstrijd van het seizoen: thuis tegen WCS MO11-1 om 08:45 uur.

Komt u ook kijken?




Auteur: Margharita