Valse competitiestart voor ODC

ODC is niet goed aan de competitie begonnen. Op eigen terrein werd er met 0 - 1 verloren van promovendus VV Alem. Die stand stond bij rust al op het scorebord. De tricolores deden er na rust alles aan om langszij te komen maar tot Boxtelse treffers kwam het niet.

Na twee gewonnen bekerwedstrijden moest ODC het in de eerste competitiewedstrijd opnemen tegen VV Alem. De ploeg van oud ODC-trainer Ben Hoek speelde vorig seizoen nog in de vierde klasse maar kreeg op basis van de stand op het moment van het afbreken van de competitie een plek in de derde klasse toegewezen. Pikant detail bij het openingsduel was het meespelen van Koen Hoek bij ODC, de zoon van de Alem-coach. De tricolores hadden vanaf het begin het meeste balbezit maar de kansen waren schaars. Alem speelde vanuit een gesloten verdediging en probeerde via de omschakeling de twee spitsen te bereiken. De ODC-defensie maakte het zichzelf moeilijk door niet goed onderling te communiceren als Alem er uit kwam. Daardoor kregen de gasten af en toe wat kleine mogelijkheden. In de 37e minuut kwam Alem er opnieuw uit. De Boxtelse verdedigers lieten zich in de luren leggen waarna Kevin Broekmeulen namens de gasten raak kon schieten: 0 - 1. Via Lex van den Biggelaar gingen de tricolores direct op zoek naar de gelijkmaker maar bij diens scherpe voorzet was helaas niemand meegelopen.

Na rust voerde ODC de druk verder op. Het leidde tot veel balbezit maar het ontbrak de Molenwijkploeg aan creativiteit om zich door de vijandelijke defensie heen te voetballen. Vaak werd Van den Biggelaar gezocht en met zijn acties vanaf rechts was hij de gevaarlijkste Boxtelse aanvaller. Maar ook hem lukte het maar moeilijk om voor openingen te zorgen. Alem kreeg vanuit de counter een paar goede kansen om de score te verdubbelen en het was aan keeper Robbie Roelofs te danken dat dat niet gebeurde. Na ruim een uur spelen bracht trainer Carlo Vorstenbosch nieuw bloed in de ploeg. Met name Just van Wijk zorgde voor nieuwe impulsen vanaf de linkerkant. Maar het leidde allemaal niet tot groot doelgevaar. In slotfase werd centrale verdediger Joep Timmermans nog mee naar voren gestuurd. Maar ook dat mocht niet baten waardoor de tricolores uiteindelijk verrassend op eigen terrein onderuit gingen.

Volgende week zondag 27 september heeft ODC dus het één en ander recht te zetten. De tricolores gaan dan in Den Bosch op bezoek bij TGG. Om half drie wordt daar afgetrapt.
Auteur: Sjef Engelbart