Vervelend verlies in de laatste minuut!

De hoopgevende oefenwinst op Beerse Boys vorige week gaf best wat vertrouwen in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd in de sterke eerste klasse tegen Oirschot Vooruit. Een gehavende selectie door blessures en afwezigen zorgde er echter voor dat de pijp in het laatste kwart van de wedstrijd leeg was, waardoor de groen-witten in de laatste minuut de 2-3 konden aantekenen en ODC met lege handen achterbleef...
Wat een mooie start had moeten worden viel vrijdagavond in het water door een afmelding die ervoor zorgde dat ODC krap 11 spelers op de been kon brengen, in deze fase van het seizoen funest, zo bleek. Coach Jos wist vliegensvlug 3 invallers te regelen uit de JO12, die net daarvoor zelf een wedstrijd hadden gespeeld, maar toch vol enthousiasme de strijd wilden aangaan op het voor hen nog redelijk onbekende grote voetbalveld.
ODC start de wedstrijd aardig en door een inschattingsfout van de Oirschotse goalie weet Jelt de 1-0 aan te tekenen door een schot in de verre hoek. De wedstrijd golft op en neer en een vlammend schot van ODC spat uiteen op de lat. Oirschot Vooruit laat zien dat het een snelle rechtsbuiten in de gelederen heeft die voor aardig wat problemen zorgt in de verdediging van ODC.
En dan is daar vanuit het niets Jip die met een prachtig schot de 2-0 aantekent. ODC lijkt op rozen te zitten, maar niets is minder waar. Vanuit een hoekschop kan Oirschot Vooruit vrij inkoppen en daarmee de aansluitingstreffer scoren. Vervolgens weet ook Oirschot de lat te raken. Naarmate de wedstrijd vordert krijgt Oirschot meer en meer een overwicht en loopt de pijp bij steeds meer Tricolores leeg. Het is, helaas maar waar, wachten op de gelijkmaker, die dan ook spoedig volgt. Gezien het spelbeeld zou dit een terechte uitslag kunnen zijn, ware het niet dat in de allerlaatste minuut ook nog de 2-3 valt, een flinke mentale tik zo nett voordat scheidsrechter William voor de laatste keer fluit.
Werk aan de winkel de komende week om ervoor te zorgen dat we met een voltallige selectie af kunnen reizen naar Udenhout om de degens te kruisen met SVSSS, aftrap aldaar om 10.15 uur.