Vliegensvlugge voorsprong in Son en Breugel

De pittige maar altijd leuke trainingen van afgelopen week betaalden zich uit in de wedstrijd tegen SBC JO11-1. Het op scherp zetten van het team had tijdens de trainingen heel wat voeten in aarde, maar resulteerde deze druilerige zaterdagochtend in een prima 3-6 overwinning.
Wie afgelopen woensdag langs Sportpark Wagenaars fietste kon de gedreven stemverheffingen van trainers Mohammed en Jos goed horen. Hier was werk aan de winkel, met de slappe verliespartij van afgelopen zaterdag in het achterhoofd. De rode koppies na afloop van de training lieten duidelijk zien dat de boel wakker was geschud. De grote vraag was of ODC dit kon vertalen naar de competitiewedstrijd van hedenochtend.
Op het zeer recent aangelegde kunstgrasveld, wat er prachtig bij lag, schoot ODC uit de startblokken. De ouders (lees: supporters) langs de kant zagen prima combinaties, driehoekjes, fikse persoonlijke duels en heerlijke aanvalsgolven die het herboren team op de mat legde. Een schot van afstand door Jelt, door de tegenstander onbewust omhoog gekopt, verdween in het doel. Binnen de minuut de zo gewenste 0-1 voorsprong!
En ODC ging door! Terwijl de SBC-keeper zijn doel verliet zag Siem zijn kans schoon door met een zuivere trap de 0-2 aan te tekenen. Vervolgens is het Wassim die goed opstoomt door het midden en aldus zijn handtekening zette onder de derde goal. Deze ruime, maar terechte 0-3 was tevens de ruststand.
Keeper Jurgen liet zien dat hij ontzettend scherp was, achterin speelt Jelt een dijk van een wedstrijd, op de flanken bijgestaan door Thijs en Luca. Bijna iedere achterbal werd al combinerend van achteruit opgebouwd. Vlak na rust een messcherpe counter, Mats schiet kwikzilverig weg en scoort beheerst de 0-4 in een 1 tegen 1 met de keeper.
SBC laat de moed niet zakken en de wedstrijd kantelt licht in hun voordeel, beloont met de 1-4. ODC is niet onder de indruk en met Roel op het middenveld en Nassim voorin loopt ODC uit naar 1-6 door attente goals van Wassim (rebound) en Nassim (slim tikje dat het schot van Mats gunstig verandert).
De laatste paar minuten lijkt de pijp een beetje leeg bij de Tricolores, SBC profiteert door het maken van twee goals. Eindstand 3-6!
Volgende week uit naar WODAN JO11-1, dat na twee duels nog ongeslagen is. Aftrap aldaar is om 10:15.