(VOETBAL) REGEN

FC Tilburg MO11-2 – ODC MO11-1

Zaterdag 3 oktober 2020 gaan we richting Tilburg om eens te kijken of we daar punten mee terug kunnen nemen naar Boxtel. Met een heerlijke omleiding, dank je wel Erik: is ook lastig Spoorlaan / Spoordijk, komen we rond 9 uur aan op plaats van bestemming. Helaas zonder Puck en Mirthe. Hopelijk zijn zij er de volgende keer wel weer bij. Is toch een gemis!

Het is een hele grijze dag met veel regen, erg jammer maar de kids lijken er geen last van te hebben. Dat kan ik van de helaas door Corona zeer beknopte zijlijn niet zeggen. Maar vol goede moed gaan we onder moeders paraplu het veld op. Een vuilniszak en een zeiltje (die Robert denkt ook aan alles, wel jammer van de koffie) houdt de jassen lekker droog, zodat de dames die reserve staan het niet zo koud krijgen. Startende reserves zijn: Bo, Anne en Lodz.

Na een tactische bespreking van Erik in de kleedkamer lopen ook de dames het veld op. Erik zorgt dat de spieren van Julia, wederom waarnemend keepster, warm worden gemaakt en Ilse zet de rest van de dames op scherp. Onze scheids van de dag heeft er een heerlijke vrijdagavond op zitten want een kater en regen doet niemand goed. Ilse overlegt even met hem, maar hij vindt alles prima. Makkelijk toch?

Daar gaan we met een nieuwe, door Femke, ontwikkelde yell:
ODC wint wel, dit is onze yell (en dan niet vergeten) de er achteraan J

Jasmijn, onze sneltrein is meteen los en schiet de bal op Nikki die hem op Lotte past, helaas de bal gaat over de lijn. Sterre dan, zij legt hem op Manaar (onze nieuwe aanwinst lieve lezers) “GEWOON SCHIETEN” roept Erik, maar helaas net niet. BOMMETJE wordt er geroepen. Ik hoor u denken het is toch geen zwemmen, maar nee lieve lezers het is een tactiek die ervoor moet zorgen dat de dames niet zo op een kluitje gaan staan. Het is een afspraak die is gemaakt en alle meiden schieten naar hun plaats. Nog een keer Sterre, maar helaas. Lotte knalt nog een keer en dan tikt de keepster van Tilburg de bal binnen. Een eigen goal, maar hé een goal is een goal, dus 0-1. Sterre onderschept de bal fantastisch en past hem op Jasmijn die hem in de voeten van Manaar schiet en bam 0-2.
(Ik zei u toch aanwinst)

Gekkenhuis, maar de meiden gaan door. Femke voorkomt de uitbraak van Tilburg en ramt de bal naar voren, helaas in de voeten van Tilburg die toch nog een keer uitbreekt, maar zij is er weer klaar voor, onze Julia en voorkomt een goal voor Tilburg. Uit een corner voor Tilburg valt hij dan toch de
1-2.

Anne legt de bal geweldig voor de voeten van Jasmijn die er weer vandoor gaat. Bo stoort daar waar ze kan en voorkomt dat de bal wordt afgepakt van Lodz. Die scheert langs de zijlijn en legt de bal klaar voor Lotte en ja hoor, door deze geweldige voorzet valt de 1-3. Nikki houdt de bal net binnen en legt hem klaar voor Lodz, ongelofelijk maar die knalt hem vanuit een zeer lastige hoek gewoon binnen 1-4. Femke neemt de corner en daar is Sterre die op de juiste plaats staat 1-5. De zeer beknopte zijlijn kan hun geluk niet op. Suzanne beheert onze WhatsApp groep en houdt op deze manier het thuisfront op de hoogte. Dankzij het geweldige werk van Emma komen de ballen steeds net niet in de voeten van Tilburg. Even rusten en hergroeperen.

Nikki neemt het keeperswerk over van Julia die ook weer eens wil ballen. Nikki wordt de goal ingestuurd en wordt door het hele team klaargestoomd. That’s the spirit! Ook al zijn we nog niet zo lang samen en hebben we veel nieuwe speelsters, er staat al echt een team. Een gezellig team, dat dan weer wel. Maar zoals coach Roger ze heeft geleerd: lachen doe je buiten het veld, op het veld ben je serieus!

Na de rust wordt Lotte aangespeeld en boem 1-6. Nou nou, is het wel ons team. Wat hebben die gegeten vanmorgen joh? Nikki maakt een aantal leuke reddingen, maar maakt ook een foutje bij het uitschieten. De bal komt voor de voeten van Tilburg, maar gelukkig schiet die naast. En dan vliegen ze de zijlijn om de oren. Julia die ook weer eens lekker kan spelen, knalt hem ook gewoon binnen, die dacht “zo ik ben er ook nog“ 1-7.

Ineens wordt er geroepen “Erik nog 3” Ik hoor u denken lieve lezers ???
Maar onze Ilse had beloofd dat bij iedere 5 goals er een zakje chips tegenover staat. Dus gaan we dat halen? Nou de meiden zeggen van wel.

Sterre rent wat ze kan langs de zijlijn met de bal en dacht: “kan het net zo goed zelf doen” en ja hoor dat kon ze ook 1-8. Nog 2! Daar is weer Lotte die dankzij Bo en Anne de bal voor de voeten gespeeld krijgt 1-9. Nog 1

! En dan nog een keer is daar Manaar, na een wissel lijkt die te denken: “chips dat lust ik ook wel” en ramt de bal in het net 1-10. Wat een uitslag… zei het u eerder, gekkenhuis.

Zo dat zijn dus 2 zakjes chips Ilse. De beknopte zijlijn is wel blij met deze uitslag. Zeker ook omdat er door de tegenstanders gescholden werd. Daar houden wij niet van bij ODC en dus maken wij je in (nou ja voor vandaag dan).

Na het penaltyschieten en het juichen is het weer op naar huis. Op naar volgende week met als tegenstander FC Engelen M011-1. Aanvang 08:45 uur. Normaal zou ik jullie uitnodigen te komen kijken, maar helaas is niets meer normaal tegenwoordig. Blijf veilig, dan blijven wij u op de hoogte houden.

Fijne zondag namens het team van vandaag en lieve lezers, neemt u Puck en Mirthe ook mee in uw gedachten? Zij horen namelijk ook bij ons team en op de foto.



Mo11

Auteur: Margharita