Vol vertrouwen het voorjaar in!

Na een winterstop vol met toernooien werd vandaag vriendschappelijk geoefend tegen de JO11-1 van Avanti uit Schijndel, een hoofdklasser. Tegen alle verwachtingen in werd het vrij gemakkelijk 5-0 voor ODC JO11-1. Een prima generale voor de komende voorjaarscompetitie.
Op een fris Sportpark Wagenaars trapte ODC JO11-1 nieuwe stijl af tegen de blauw-witte opponent uit schijndel. Nieuwe stijl hoor ik u denken? Jazeker! Een heuse wintertransfer bracht ODC JO11-1 de vurig gewenste extra speler in de persoon van Sam van der Reijden, die zijn razendsnelle ontwikkeling van de afgelopen seizoenen hiermee zag beloond met zijn promotie naar het vlaggenteam van de JO11. Maar dat was niet het enige; De slimme coaches Mo en Jos zouden zichzelf niet zijn, als er weer een tactisch konijn uit de hoge hoed werd getoverd. Nassim Hamdaoui is gebombardeerd tot de nieuwe centrale man achterin en Luca Egge is doorgeschoven naar het middenveld om zo aanvallend meer druk uit te kunnen oefenen op de tegenstander.

Dan de wedstrijd: Vanaf de eerste minuut laat ODC zien dat de omzettingen van de coaches de juiste zijn. Nassim voelt zich als een vis in het water, Luca excelleert op zijn nieuwe positie. Het heel team straalt een nieuw elan uit, vecht voor iedere bal, wint duels en combineert er lustig op los. Jurgen pareert de spaarzame Schijndelse schoten. Sam, Thijs, Siem en Roel spelen een heerlijke pot. Wassim, Mats en Jelt vormen de sterke aanval en houden voortdurend druk op de verdedigers van Avanti.

Het talrijk toegestroomde publiek krijgt een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Door goals van Mats, Siem, Wassim, Luca en een eigen doelpunt (na een schot van afstand van Sam) wint ODC de wedstrijd met 5-0.

Dit alles werd vastgelegd door meerdere camera's langs het veld wat Joost, de vaste filmer, verleidde tot de mooie uitspraak "dat het bijzondere van cameraman-zijn er zo wel vanaf is".

Als deze wedstrijd een voorbode is voor de voorjaarscompetitie, dan wordt het nog smullen geblazen langs de lijn en staan er hele mooie dingen te gebeuren in deze hechte groep van jonge voetbaltalenten.

Te beginnen op zaterdag 1 februari met de thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk JO11-1. Aftrap op Sportpark Wagenaars om 08.45 uur. U komt toch ook?!



20200125 110949

Auteur: Ariën Egge