Volgende keer weer!

Waar de afgelopen weken vooral samen gespeeld werd, was dat vandaag voor Jo08-3 moeilijker. De fysieke tegenstand van Zwaluw bij de thuiswedstrijd zorgde er prima voor om feller te worden. Na 1-3 helaas ook even tegen elkaar. Jo08-3 herstelde zich samen mooi en bleef samen vechten voor een doelpunt. Met 1-5 verlies mocht ODC toch tevreden naar huis, aangezien deze tegenstander vooral met eindstanden boven de 10 of 15 gewonnen had in deze poule.

ODC begon met volle moed na het maken van een complete teamfoto aan de wedstrijd. Het was direct duidelijk dat Zwaluw met diverse grotere spelers fysiek weerstand zou blijven zetten en druk op ODC zette. Na 5 minuten wist Zwaluw met een snelle aanval het groepje van ODC voorbij te gaan. Vrij voor de keeper wist Lau de eerste bal te stoppen, maar kon de bal die direct terug kaatste niet uit het doel houden. ODC laat zich echter niet aan de kant zetten. 0-1
Deze voorsprong van Zwaluw duurde niet lang. Samen wordt de bal snel naar voren gespeeld, en Tijn weet mooi te scoren. 1-1

ODC werkt met zijn allen hard voor de bal. Siebe, Pleun en Harrie laten mooi zien het inzicht in het spel te hebben, door de juiste posities te lopen. Ismail, Jasper, Tim en Huub zorgen dat er steeds voldoende voeten bij de bal zijn, waarmee ze ook de tegenstander goed verstoren in hun spel.

In de 2e 10 minuten zien we kort na elkaar ballen van Huub tegen paal en net over gaan. Balen, maar we gaan weer verder. Zwaluw weet de snelle aanvallen langs de lijn op te zetten, waardoor de 1-2 niet voorkomen kan worden door Lau. Het verzoek van Lau om meer samen te verdedigen wordt goed gehoord door Huub, Siebe en Jasper. Ze laten zien dat tegenstanders hen niet zomaar voorbij gaan, en leveren ook fysiek goede weerstand. Lau voorkomt met mooie reddingen dat de stand niet verder op loopt.

De kou begint bij de spelers mee te spelen. Voor de 2e helft zijn er genoeg spelers die graag willen wisselen. Even wat extra aanmoediging nodig in de rust, en de wetenschap dat zelfs Siem en Jelt met hun team wel eens achter stonden en toch tot gelijkspel wisten te komen. De keeperswissel met Siebe geeft de tegenpartij al in de rust het gevoel dat zij makkelijker kunnen scoren. Al snel volgt de 1-3. Siebe laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Met dat wat hij kan stopt bij enkele ballen, en houdt de rust achterin. De bal die achter mocht gaan voor hem, hield hij mooi van de lijn, waardoor Zwaluw dit tot een doelpunt wist te benutten. 1-4

ODC begint wat meer op elkaar te mopperen door wie het nu komt dat de tegendoelpunten komen. De coach is trots dat het team in het laatste kwart van deze wedstrijd weer samen speelden en met meer positiviteit naar elkaar. We zullen meer trainen op de bal niet bij elkaar afpakken, dat zal vast ook helpen voor het vervolg van de competitie. De 1-5 , uit een opnieuw snelle aanval, was niet te voorkomen in het laatste kwart.

Met de normale teleurstelling dat het nu niet gewonnen was, gaat ieder naar huis. Hoe mooi is het dat velen het lekkers weer gewoon samen op de bankjes op zitten te peuzelen. Gewoon weer samen kletsen, als een fijn team plezier maken. Dat is toch waar het om gaat..