Voorgloeien

Vandaag stond een thuiswedstrijd tegen SBC op het programma. Door omstandigheden hadden we vandaag inval-coaches die direct vanaf de warming up al lieten zien dat ze deze taak uiterst serieus namen. De wissels waren op papier voorbereid en de spelers hadden meteen ontzag en respect voor de coaches.
Na de aftrap leek het wel alsof onze dieseltjes nog even moesten voorgloeien. Natuurlijk waren ze met de juiste kleding voorbereid op de lagere temperatuur, toch was dat in de eerste paar minuten nog niet direct zichtbaar. Gelukkig wist Teun wel door te breken en knalde hij een hard schot vlak voorlangs.
Kort daarna wist de tegenstander ons te passeren en kregen we het eerste doelpunt tegen. 0-1. Het leek erop dat dat een wake-up call was voor het team. Het voorgloeien was voorbij en meteen liet Tije met een lange slalom 4 tegenstanders achter zich. Met een mooie pass bereikte hij Tijs J die vervolgens de 1-1 binnen schoot!
De druk zat er van beide kanten goed op. De tegenstander gaf zich in deze fase niet zomaar gewonnen. Toch wist Ruben de 2-1 te maken. Na de hervatting kreeg Ruben opnieuw een kans maar de keeper van de tegenstander liet ziet dat hij er niet voor niets stond. Wat een redding!
Ook aan de overkant liet Jurre zien dat hij niet van plan was om kadotjes weg te geven. Na een schitterende redding moest hij helaas toch de 2-2 incasseren. Het leek er zelfs op dat de tegenstander Lieke Martens vermomd in het lichaam van een 8 jarig meisje weten te strikken. Regelmatig beten onze toppers zich stuk op de snelheid en behendigheid van deze speelster. Fender slaagde er gelukkig een aantal keren in om haar sterke aanvallen te pareren.
Voor de rust wisten we uiteindelijk met mooi combinatiespel tussen Tijs H, Tije en Finn 3-2 te maken. Gelukkig wist Jurre vlak voor het fluitsignaal een hard schot te stoppen.
Na de rust ging het snel. Inmiddels was de diesel ingeruild voor kerosine en wist Tije een lang afstandsschot te bekronen met een doelpunt. 4-2. Ook Pleun wist zich goed vrij te maken van haar verdediger en schoot de bal hard op doel. Helaas wist de keeper deze bal nog net van richting te veranderen.
De druk liep vanaf dit punt hoog op vanuit ODC. Tije zette de aanval in en gaf een voorzet op Finn. Die wilde de bal vanuit de volley op doel schieten maar helaas maaide hij net onder de bal door. Fender kreeg de bal aan de voet om die vervolgens weer opnieuw richting Finn te passen. Die schoot vervolgens zo hard op doel dat de keeper voor de zekerheid maar bukte. 5-2!
ODC had nu de smaak te pakken en wilde nog wel wat meer doelpunten pakken. Ruben wist direct 2 doelpunten te maken vanuit een corner en door een prachtige doorbraakactie. De opvolgende wissel werd dan ook door het publiek gezien als publiekswissel en met een groot applaus kwam Ruben naar de kant.
De tegenstander bleef proberen om wat tegendruk te leveren. Helaas slaagde ze er niet in om het doel te bereiken. Met mooie acties en schoten op de paal en het zijnet kwam ODC een paar keer met de schrik vrij. Aan de andere kant was het wel opnieuw raak. Door een mooie assist van Finn schoot Teun opnieuw raak! 2 weken op rij al een goal voor Teun!
Het spel gaat verder en er is aan beide kanten nog geen vermoeidheid te lokaliseren. Met een lange uittrap weet Jurre Tijs J te bereiken. Met een hard schot weet de keeper van SBC de bal te keren maar Finn weet de rebound te benutten. 9-2.
Vlak voor het einde van de wedstrijd is het alweer Finn die een goede assist geeft op Tije. Tije schoot de bal hard binnen. Later vertelde hij dat hij hier met zijn ogen dicht wist te scoren. 10-2!!
Vandaag hebben onze toppers laten zien waar ODC voor staat. Overwinning Door Combinatie. Met overspelen, combineren en vooral samenspel is het resultaat verbluffend.



Image0 1 Image1 Image2 Image3

Auteur: Martijn van Hal