Wakker vanaf de eerste minuut!

Zaterdag 10 december 2022. De dag van verschillende componenten die het spel van ODC zouden kunnen beïnvloeden. Niet op de laatste plaats de temperatuur van -1 graden, maar zeker ook het verlies van het Nederlands elftal op het WK gisteravond, de bij die wedstrijd horende bedtijden van onze teamleden, de volle maan van afgelopen nacht en geen wisselspelers… Allemaal factoren die in het verleden weleens het resultaat bepaald hebben.

Gelukkig bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst! Bij het verzamelen zagen alle spelers er al aardig wakker uit. Tije gaf zelf aal een deel van de wedstrijd te willen verdedigen en Fender was vastberaden om zijn debuut als keeper succesvol te laten verlopen.

Aangekomen in Den Dungen zijn we snel van start gegaan met een goede warming up en heeft Fender de keepershandschoenen aangetrokken om de eerste ballen te gaan keren. Een hele mooie verrassing voor het hele team inclusief de coaches was de ere gast langs de lijn. Finn was speciaal extra vroeg zijn bed uit gekomen om te komen kijken. Wat tof!

Na het fluitsignaal is het al snel duidelijk dat ons team wakker is vanaf minuut 1. Door de blijvende druk van ODC krijgen we 4 corners achter elkaar. Kort daarna weet Pleun te scoren na een mooie voorzet. 0-1! De druk van ODC blijft aanwezig en een hard schot van Tije gaat maar net langs. De uittrap van de keeper van Den Dungen was net te zacht om de beoogde speler te bereiken waardoor Tije de bal kon onderscheppen en direct kon scoren. 0-2!

Den Dungen ziet het gebeuren en gaat in de tegenaanval. Waar Ruben en Ryan met hulp van Tijs natuurlijk hun mannetje staan gaat het in deze fase lekker heen en weer. Ryan en Ruben weten vaak de bal met harde schoten weg te werken richting het doel van de tegenstander. Tijs is zoals we hem kennen zowel voor als achter bezig met de bal op te halen bij de tegenstanders en met goeie acties mensen uit te spelen. Ook Fender weet met regelmaat de ballen weg te werken. Met de voet, met de hand, het maakt niets uit! Vandaag is de goal het domein van Fender! Helaas weet de aanvaller van Den Dungen nog een keer door onze verdediging heen te breken en een schot op keeper Fender te maken. De bal is zo glad dat het voor de Fender onmogelijk was om die bal te keren. 1-2.

Wie wakker is moet wakker blijven denken Pleun en Tijs. Vanuit de rechterflank weet Pleun 2 spelers te passeren en een hele strakke voorzet te geven op Tijs. Die schiet de bal rakelings voorlangs maar voor het publiek is het duidelijk dat ODC niet van plan is om gas terug te nemen. Met een snelle in-dribbel vanaf links weet Tije de tegenstanders te verrassen en met wat schijnbewegingen knalt hij de bal in het net. 1-3.

Met Ruben achterin weten we dat de tegenstander hard zal moeten werken om hem te passeren. Ook nu weet Ruben de bal af te pakken en met een lange pass bij Pleun te krijgen. Die raakt de bal goed maar door goed verdedigingswerk levert dat ons alleen een corner op. Vanuit die Corner weet Tije vlak voor rust de 1-4 te scoren.

De 2e helft hebben Pleun en Fender van positie gewisseld. Pleun in de goal waar ze al vaker heeft laten zien dat ze deze taak zeker aan kan. Fender op Pleuns positie rechts voorin wat ook bewezen succesvol is. Na 2 minuten weet hij ook met een sliding de 1-5 te scoren!

Den Dungen lijkt ook een pep talk te hebben gehad van hun coach. De druk vanuit de tegenstander is een stuk hoger dan in de 1e helft waardoor er vanaf rechts een prachtig schot over Pleun heen in het net landt. 2-5. Ook nu is het een pot van gelijke tegenstand en gaat het op en neer. Pleun weet diverse keren de bal te pakken of weg te werken, en onze verdediging staat als een huis waardoor we niet echt in gevaar komen. Na een mooie doorbraak aan de overkant scoort Fender wel een goal maar de arbitrage keurt de goal af. Tije krijgt daarna een kans en schiet op de paal. In de rebound weet hij alsnog te scoren. 2-6.

Ook Fender krijgt nog een hele mooie kans na een goeie voorzet van Tije maar helaas niet met resultaat.

Op dit moment besluiten Tije en Ryan te wisselen van positie voor het laatste deel van de wedstrijd.

Met de knappe loopacties van Ryan voorin weten we weer wat kansen te creëren en kan Fender wederom scoren na een assist van Ruben. 2-7. Den Dungen wil niet opgeven en blijven voetballen. Zo weten ze door onze verdediging mooi uit te spelen de 3-7 te maken. Het blijft spannend tot het einde waar in de voorlaatste minuut nog 1 tegengoal gemaakt wordt. Via de paal en onze keeper helaas in het net. Die bal was zo glad dat hij zo uit de handen van Pleun floepte. 4-7.

Na het fluitsignaal maakte die laatste goal niet meer uit. De winst is binnen en ons team heeft een hele knappe prestatie geleverd vandaag. Prachtige passes, mooie goals en het behouden van de posities was erg sterk aanwezig vandaag! Fender werd gekozen als speler van de week door Tije. Dit omdat hij voor de eerste keer erg goed had staan keepen en daarna ook nog eens 2 goals te maken.

We kunnen echt met trots de winterstop in!

Processed 22468531 c2e2 4f87 a780 76ecbba538ff k9 Rl52 Ar Processed a66fbe9d 2ab8 43cf bab9 f6b1d8266012 h W Wu6 At M Processed 3a30b90d 1268 4b14 aa97 3b24c9772d65 Ij5c Q7o H 20221210 094401

Auteur: Martijn