Wedstrijd om snel te vergeten

ODC heeft de inhaalwedstrijd uit bij Zwaluw VFC met 3 - 0 verloren. Het viel allemaal wat ongelukkig uit voor de tricolores op deze ijskoude donderdagavond in Vught. Na een 1 - 0 achterstand bij rust kwam de Boxtelse ploeg in de 60e minuut met tien man te staan. Er was vanaf dat moment weinig eer meer te behalen voor de mannen van Piet Drijvers. Zwaluw kon in de slotfase nog uitlopen tot 3 -0. Voor ODC is het echter belangrijker dat er komende zondag in Tiel wordt gewonnen van hekkensluiter RKTVC.

ODC trof in het inhaalduel met Zwaluw VFC opnieuw een tegenstander die op papier titelkandidaat is. Trainer Drijvers moest het doen zonder de geblesseerde Joep van der Meijden en had er ook voor gekozen om gezien het drukke speelschema enkele spelers rust te geven. Daardoor bestond de verdediging deze avond uit vier spelers geboren in het jaar 2002. De thuisploeg uit Vught kreeg al na drie minuten een goede kans maar ODC kwam goed weg omdat Otis Lalihatu de bal helemaal verkeerd raakte. In de minuten daarna moest keeper Robbie Roelofs een paar keer handelend optreden. Vanaf de 15e minuut leken de tricolores de zaken beter onder controle te hebben. In de 26e minuut ging het echter mis. Bij een voorzet vanaf links werd de bal door een ODC-verdediger zo maar in de voeten van Lucas Stilmant gespeeld die niet aarzelde en de 1 - 0 binnenschoot. ODC was in het vervolg van de eerste helft zeker niet minder maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd.

Na een kwartier in de tweede helft kreeg Tijn Boons zijn tweede gele kaart nadat hij toch duidelijk de bal leek te spelen. De scheidsrechter zag het anders en de Boxtelse ploeg moest daardoor met tien man verder. Het bleek een keerpunt in de wedstrijd te zijn. Met een man minder zat er voor ODC niet veel meer in ondanks kansen voor Stijn Pijnenburg en invaller Tijn Trommelen. Zwaluw profiteerde in de slotfase van de man-meer-situatie en wist de voorsprong nog uit te bouwen tot 3 -0 door doelpunten van Stefan Bezem en Martin de Laat.

Voor ODC was het al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Belangrijker is de eerstvolgende wedstrijd. Die vindt aanstaande zondag 28 november plaats als ODC in Tiel op bezoek gaat bij hekkensluiter RKTVC. Bij winst doen de tricolores goede zaken.

Auteur: Sjef Engelbart