Winkelhaak op dreef in de hitte

ODC 4-1 Jong Brabant

Na de zepert in de eerste pot van het seizoen lijkt ODC 6 zich goed te herstellen. De twee volgende bekerwedstrijden werden semi-overtuigend gewonnen, hetgeen goede hoop gaf voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De tegenstander van vandaag was Jong Brabant, een jong team uit Brabant. Verder kun je vooraf eigenlijk nooit veel zinnigs zeggen over je tegenstander in de zesde klasse. De bezetting van teams kan wisselen, de topspits kan de te laat zijn en daardoor moeten vlaggen en lokale tentfeesten willen nog wel eens roet in de tactische plannen van enthousiaste trainers gooien. Bij ODC 6 hebben we echter alleen getrainde drinkers rondlopen, waardoor Bongers, Meijs en Goofy ondanks het Oktoberfest vanochtend fris verschenen voor het eerste fluitsignaal van Nico.

Eenmaal begonnen werden de laatste restjes kater snel uitgezweet op het schoeiend hete kunstgras. De temperaturen stegen tot zulke hoogtes dat tropische verrassing Lucas zich onmiddellijk thuis voelde. De Griekse baltovenaar kreeg het aan het begin van de eerste helft op zijn heupen en besloot het eens van buiten het strafschopgebied met een omhaal te proberen. De vingertoppen van de keeper voorkwamen echter het mooiste doelpunt uit de ODC6-geschiedenis. Toen we hem na de wedstrijd vroegen over zijn ongeluk in de afwerking was hij dan ook niet te spreken over het optreden van de doelman:

“Lucas, je was weer ouderwets goed vandaag, zonde dat het in de afwerking niet lukte. Wat vond je zelf?”

“Δεν έχει νόημα ότι ο τερματοφύλακας, αν είναι απαραίτητο, πρέπει να καθίσει με τα νύχια του. Κάθε φορά που προσπαθείτε να κάνετε κάτι όμορφο, υπάρχει ένας τέτοιος ηλίθιος χωρίς ταλέντο που θα καταστρέψει τη στιγμή σας. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Δεν μπορώ πραγματικά. Είμαι τελείως τελειωμένος με αυτό. Επιπλέον, παίζεται καλά σήμερα. Αυτό το απόγευμα βλέποντας το PSV Ajax με ένα ούζο.”

“Duidelijk verhaal Lucas, dankjewel.”

Volgens het oude voetbalgezegde valt de tegengoal als je ‘m zelf niet maakt. Uit een hoekschop viel dan ook de 0-1, waarna ODC wakker leek te worden. Lucas kreeg de bal aan de linkerkant, ver op de helft van de tegenstander en vond de opkomende captain Stijn. Stijn vond op zijn beurt van een afstandje de rechterhoek en de gelijkmaker!

Onder het motto ‘erop en erover’ – Meestal gebruikt door Bongers om zijn liefdesleven te beschrijven – ging ODC op zoek naar de voorsprong. Uit een hoekschop zag Roan zijn harde werk beloond worden toen de bal viaviaviaviaviadevoetenvanLucas voor zijn voeten terecht kwam. Een tikje langs de keeper en een punter voor de zekerheid zorgde voor de 2-1. Met 2-1 gingen beide ploegen aan de aanmaaklimonade, waarin Meijs bevestigend kon antwoorden op de vraag “Gaat het goed?”

In de tweede helft kon ODC met de zon mee voetballen. Dit levert niet zozeer voordelen op, maar vergroot wel de kans op foutjes van de tegenstander. Nu was de doelman van Jong Brabant al niet zo’n zekere, maar druk van Roan Winkelhaak en de zon tegen werden hem te veel. Roan was op het juiste moment op de juiste plek, en wist daardoor de voorsprong uit te breiden tot 3-1.

Voor Ferry was het een dag van ups en downs. Nadat hij in de eerste helft door een sanitaire stop niet kon wisselen voor Bart, beleefde hij zijn highlight laat in de tweede helft. Na een perfecte pass in de loop van Faes, speelde Ferry zichzelf met een mooie beweging vrij en streepte de bal met links via de onderkant van de lat in het netje. 4-1

Over het algemeen kunnen we toch wel stellen dat het een hele constante wedstrijd is geweest. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ziggo op het programma. Voor uw razende reporter een halve thuiswedstrijd natuurlijk. Over Ziggo valt weinig te zeggen gezien het ontbreken van de resultaten van deze week.