“Wow! Zag je dat!”

“Wow! Zag je dat!”

Vanmorgen was er weer een kans geboden voor Jo8-3 om te wedstrijd te spelen tegen jo8-2. (Met extra dank voor de ranja ;-).) Voor veel jongens en meiden bekenden, behalve van training naast elkaar ook klasgenootjes of van de BSO. De vorige wedstrijd verloor ons team met 6-2. Ditmaal ging het tot de rust gelijk op naar 2-2, maar liep onze tegenstander daarna uit tot 5-2.

Na warm lopen met elkaar op deze koude ochtend, begon de wedstrijd met een mooie voorzet van Huub aan Tijn al snel met een 1-0 voorsprong. De teams bleken echter aan elkaar gewaagd. Hoewel al meer van het veld gebruikt wordt door beide teams, blijkt ook het jagen op de bal aan 2 kanten sterk. Job weet een 1-1 gelijkmaker te scoren. Vanuit het middenveld weten Huub en Fender de bal goed voor te zetten naar anderen. Er wordt leuk overgespeeld met elkaar. Ismail en Tijn lopen in de spits regelmatig vrij. Huub probeert van afstand en krijgt de bal met een draai effect naar het doel van de tegenpartij. Maar keeper Jurre van jo8-2 weet ook deze draaibal mooi in de handen te klemmen. Diverse malen komen mooie acties van Tim, Tijn, Pleun en Fender voor het doel. Een mooi afstandsschot van Fender wordt ook door de keeper gehouden. In de verdediging geeft keeper Lau steeds duidelijker instructies aan de verdedigers Jasper en Siebe voor hem te geven. Die samen hard werken om het als een magneet dicht te houden. Terwijl zij voor het opbouwen van het spel weer mooi breed gaan. “wow, zag je dat!” Siebe is apetrots op een goede verdedigingsactie en het doorzetten daarna van Ismail. Die complimenten worden natuurlijk in de rustpauze aan elkaar herhaald.
Tijdens de rustmomenten geeft het team aan dat ze vinden dat er goed doorgezet wordt. In de tweede helft wordt Tim als keeper flink uitgedaagd. Lau, Fender en Ismail zetten flink druk en weten de bal voor te zetten aan Tijn. Opnieuw weet hij mooi te scoren waardoor de 2-1 voorsprong gehaald wordt. Het lijkt voor een aantal van ons team genoeg te zijn.
Fender en Pleun blijven voorin rennen voor de bal en doen pogingen te scoren. Huub verdedigt rechts en links. Ondanks hele mooie reddingen van Tim (die opgevolgd worden door goede gerichte uittrappen) komt de tegenpartij met diverse mooie doelpunten op voorsprong van 2-5.

Een mooie gelijkwaardige wedstrijd. Of zoals Lau het na afloop tegen de anderen zei “wij voetballen niet voor de winst, wij gaan ervoor om het samen zo goed mogelijk te doen”. Volgende keer verdedigen we samen iets meer, maar het plezier houden we zo!



20201128 110935

Auteur: Bernadette