Zeperd bij ZIGO

"Zonder Inspanning Geen Overwinning", kortweg ZIGO, was vandaag de tegenstander voor ODC JO11-1. De wedstrijd zou uitmonden in een smadelijke 7-4 nederlaag tegen een ploeg die normaal gesproken makkelijk wordt opgerold.

Het was nog donker toen de karavaan met auto's vertrok richting Sportpark D'n Haaikant, gelegen in Tilburg-Noord, een wijk waar je vroeger niet voor je lol naartoe ging. Het team werd vandaag aangevuld met Abdellah (voetbalnaam "Appie").

De wedstrijd begon gelijk opgaand met kansen over en weer. Toch komt ZIGO op een 1-0 voorsprong door een prima uitgespeelde kans te benutten. ODC jaagt op de gelijkmaker waarbij Mats een vlammend schot uiteen ziet spatten op de lat. Dit zou ODC vandaag nog 3(!) keer gebeuren. De gelijkmaker komt er wel, Marts tekent de 1-1 aan. Maar de coaches en de supporters zien dat het team niet draait. Het positiespel is niet voldoende, de spelers zoeken voortdurend de moeilijkste oplossing en passes komen niet of niet goed meer aan. Een foutje achterin zorgt er bovendien voor dat beide teams gaan rusten met een 2-1 voorsprong voor ZIGO.

In de rust een op zijn zachtst gezegd bijzonder tafereel: De goed leidende scheidsrechter krijgt instructies door van de trainer van ZIGO.... Of het van invloed is geweest op de tweede helft zal altijd een vraag blijven. Feit is wel dat ODC een zeer zwakke periode speelt en op een 4-1 achterstand wordt gezet.

ODC geeft niet op en een schot van Jelt wordt door de speler, niet de keeper, van ZIGO met de hand tegen gehouden op twee meter van de goal, een penalty dus! Nee, zegt de scheidsrechter, ik mag geen strafschoppen geven, het wordt een vrije trap. Een uiterst dubieus besluit aangezien de spelregels wel degelijk voorzien in het geven van strafschoppen. Desalniettemin schiet Jelt de vrije trap onberispelijk binnen. Kort daarna wederom een poeier van Jelt, 4-3, zou het nog kunnen?

Helaas weet ZIGO nog uit te lopen naar 7-3 alvorens Appie een prima solo afrondt en de eindstand op 7-4 bepaalt (en geen 8-4 zoals het is doorgegeven aan de KNVB..).
Een fikse uitdaging voor de trainers om het team weer op de rit te krijgen voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Engelen, aftrap op Sportpark Wagenaars om 08.45 uur.20200208 091046

Auteur: Arien