Zou het kunnen?

Na enkele wedstrijden te hebben gewonnen, mag Jo11-2 vandaag een wedstrijd thuis tegen SVSSS. Terwijl ODC blij is dat Huub weer rustig aan mag opbouwen, moeten ze vandaag Tije missen. Ze hebben er allemaal veel zin in, en beginnen met elkaar te dromen over een kampioenschap. Met aanstelling van de aanvoerder Pleun wil Coach Dirk het team laten weten dat hij haar teamspel, inzet en doorzetten waardeert, en hiermee ook anderen wil blijven aanmoedigen het samen te doen.

Ook uit de kleedkamer van de tegenstander klinkt vooraf veel energie.

De aanwezige supporters zien dat ODC direct met zijn allen druk zet, breed uitspelen en vooral bij de tegenstanders voetballen. Een eerste actie op het doel van de tegenpartij komt vanuit Bing. Ook de verdedigers doen hierin volop mee. Ryan weet een bal prima te onderscheppen en zag waar Fender mooi vrij liep. Ook Cas was zeer scherp in de verdediging bij een snelle aanval van de tegenstanders. Beiden zetten de druk goed op, dus ook Huub mocht in actie komen. (Overigens was zijn coaching de hele tijd goed hoorbaar 😉) Het publiek ziet mooie duels in een sportieve wedstrijd.
Een vrije trap genomen door Fender geeft via de muur en de paal een nieuwe kans, ditmaal via corner. Het is duidelijk dat deze ploeg vraagt om goed samenspel en kansen goed plaatsen. Ryan overwint op het middenveld mooie duels en weet dan door te spelen naar Pleun, Fender en Finn.
Mels, Cas en Roel houden het achter mooi dicht. Een snelle kans van de tegenstander die ineens vrij voor goal komt, gaat gelukkig net naast. Mels weet de uittrap mooi ver te plaatsen.

Een corner vanuit Bing weet Finn te bereiken en met een 1-0 scoort hij de openingstreffer. Ook Bing weet tegenstanders mooi uit te spelen en Pleun te bereiken aan de buitenzijde. Prachtig schot vanuit Finn volgt iets later vanuit afstand hoog over de keeper heen, maar onder de lat. Met 2-0 start het 2e kwart.

ODC zet druk. Fender weet de corner opnieuw goed te nemen, maar via het metaal krijgt ODC een nieuwe kans. De tegenpartij staat echter ook op scherp en blijft vechten voor iedere bal. Door een handsbal dicht voor doel van de tegenpartij moet de scheids een penalty geven aan ODC. Fender weet deze zuiver links onderin te benutten. 3-0 De gretigheid om zelf te scoren neemt toe. Een volgend afstandschot van Bing komt mooi in de hoek, onhoudbaar voor de keeper. 4-0

3e kwart. Je ziet dat de tegenpartij 4 wissels heeft, en ODC heeft nu geen wissel meer. Gelukkig weet dit team ook de 1-tweetjes goed te beheersen. Hierbij maakt het niet uit wie met elkaar speelt. Ook Pleun laat hierin haar acties steeds meer zien. Na uitspelen van 3 spelers komt de bal voor doel van de tegenstanders uit. Helaas konden Cas en Fender deze door goede verdediging niet bereiken.
De kansen op goal worden iets minder benut. De uitploeg weet onze aanvallers daarnaast ook goed te verstoppen, zodat het ondanks de score voelt alsof alles nog mogelijk is. Keeper Roel krijgt wat meer te doen, maar weet zijn mannetje goed te staan. De tegenstanders worden wat fysieker. Mels krijgt na een lompe verdediging een penalty mee en weet deze prima te benutten, ook al raakte de keeper hem aan. 5-0

4e kwart wordt snel hervat vanuit de tegenstander, waarbij ODC nog niet helemaal stond op te letten. De bal kwam hoog voor doel en met verdedigend over Roel kwam de bal in het net. 5-1. Fender weet de bal mooi neer te leggen richting Mels en legt de bal terug naar Fender die 6-1 plaatst. Kort daarna weet ook Finn het net te raken, maar hij had gemist dat net daarvoor gefloten was. Dit doelpunt werd dus niet meegeteld. De 3 keepers wisselden elkaar met plezier af bij de penalties na de wedstrijd.

Al met al voelden de ODC’ers dat het kampioenschap dichterbij komt. Met het uitvallen van 1 ploeg lijkt dit moment dichterbij dan gedacht. Bij winst of gelijkspel komende week heeft ODC het kampioenschap zelf in de hand. Bij verlies zal de tegenstander van komende week met een overheersend doelsaldo het kampioenschap kunnen binnen halen, lukt dat ze niet dan is ODC alsnog kampioen. Het lijkt dus dichtbij.. mocht er een feestje te vieren zijn dan zal dit zaterdag begin van de middag zichtbaar zijn aan vele stralende koppies. Eerst nog een ontspannen potje samen ballen, en de instructies van Coaches Dirk en Martijn opvolgen. Dan komt dit vast goed!
10.15u 30 sep Audacia (Moergestel) - ODC

Note Webmaster:
Klik hieronder op "bijlage" voor een video van de strafschop, of klik hier >>>



20230923 091002


Bijlage


Auteur: Bernadette